Kannabisz nőtt a bács-kiskuni tanyán - Videó!

Publikálás dátuma
2016.07.28. 13:03

Drogültetvényt számoltak fel a rendőrök egy csengődi tanyán, kábítószer birtoklása bűntett gyanúja miatt egy 42 éves férfit őrizetbe vettek - tájékoztatott a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtökön.

Benedek Dávid elmondta: a kiskőrösi rendőrök a csengődi tanyára érkezve marihuánára jellemző szagot éreztek, majd a helyszíni szemle során egy fóliasátorban 212 tőből álló cannabis-ültetvényt, az épületben pedig több mint 20 kilogramm szárított növényi törmeléket találtak. 


A lefoglalt, 100-120 centiméter magas növényekről a botanikus szakértő megállapította, hogy kábítószernek minősülő hatóanyagot tartalmaznak, amely a tőszám miatt igen jelentős mennyiségű. A rendőrök a termesztéshez használt eszközöket is lefoglalták. A nyomozók egy 42 éves mikosszéplaki férfit gyanúsítottként hallgattak ki, őrizetbe vettek és kezdeményezték az előzetes letartóztatását.

Szerző

Kocsikat süllyesztett el az esővíz Budapesten - Videók!

Publikálás dátuma
2016.07.28. 12:50
A hírtelen lezúduló nagy mennyiségű esőtől megduzzadt Karasica patak által elöntött 5606. számú út a Baranya megyében. MTI Fotó:
Három, az úton felhalmozódott esővízben elsüllyedt autót szabadítottak ki a tűzoltók csütörtök reggel a főváros X. kerületében, a Maglódi úton - tájékoztatott a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (FKI) szóvivője.

Kisdi Máté közölte: az úttesten mintegy 100 méter hosszan 40 centiméteres magasságúra emelkedett a vízszint a csütörtök reggeli viharban. A bennragadt autókat a tűzoltóknak kellett kihúzniuk. Sashalmon, a főváros XVI. kerületében egy családi ház pincéjéből egyméteres magasságúra duzzadt vizet szivattyúztak ki a tűzoltók, a VIII. kerületben pedig az autókat és a járókelőket veszélyeztető leszakadt faágakat kellett eltávolítaniuk - mondta a szóvivő.

Az atv.hu is készített felvételeket a hirtelen lezúduló esőről:

Szerző
Frissítve: 2016.07.28. 18:05

Vizoviczkit kiengedik a börtönből 250 millióért

Publikálás dátuma
2016.07.28. 12:23
FOTÓ: Népszava
250 millió forint megfizetése ellenében szabadlábra kerülhet a költségvetési csalással, vesztegetéssel és más bűncselekményekkel vádolt Vizoviczki László, a Fővárosi Ítélőtábla ugyanis apróbb változtatással helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék óvadék megállapításáról szóló döntését – erősítette meg a kormányközeli Magyar Idők értesülését a Központi Nyomozó Főügyészség.

Az ítélőtábla annyit változtatott a végzés szövegén, hogy a pénzt nem a perbíróság, hanem a saját technikai számlájára rendelte befizetni. Ennek értelmében ha Vizoviczki letétbe helyezi a 250 millió forintot, elektronikus nyomkövetővel felszerelve házi őrizetbe kerülhet. Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék szóvivője a lapnak elmondta: az óvadék megállapítására azért nyílt lehetőség, mert kizárólag a szökés és elrejtőzés veszélyére hivatkozva tartották fenn eddig a vádlott előzetes letartóztatását.

A biztosíték összegének megállapítását a bíróság a bűncselekmény jellegére, valamint a vádlott személyi és családi körülményeire alapozva határozta meg. A vádlott büntetlen előéletű, rendezett a családi háttere, és összességében három éve van előzetes letartóztatásban. Emellett már a bizonyítási eljárás is jelentősen előrehaladt - nyilatkozta a szóvivő a lapnak.

Vizoviczki házi őrizetéről alig néhány nappal azután született döntés, hogy a vállalkozóval több szinten is kapcsolatba hozható Portik Tamás bíróság előtt azzal vádolta Rogán Antalt, hogy 10 millió forintnyi eurót vitt az V. kerületi polgármesternek a belvárosi Fidesz-irodába. Ezután Vizoviczki ügyvédje a Pesti Srácoknak eljuttatott közleményben védte meg a minisztert. „Kétség nélkül bizonyítható, hogy Rogán Antallal soha semmilyen kapcsolatom nem volt, még látásból sem ismer engem. Minden ezzel ellentétes hír a félreértés, butaság vagy rosszindulat tragikomikus terméke” - üzente az üzletember.

Rogán Antal korrupciós ügyében egyébként az ügyészség nem indít nyomozást - erről a Népszava értesült, miután minden jel arra mutatott, hogy elutasították a PM és Tényi László a miniszter ellen feljelentését.

Szerző