Előfizetés

Kiengedték a kórházból az olimpián induló Sárosit

Publikálás dátuma
2016.07.29. 15:33
Rio de Janeiro, Forte de Copacabana - Fotó: Máté Stockman / Getty Images
Hazaengedték a kórházból az olimpiai induló tollaslabdázó Sárosi Laurát, akit kedden szállítottak be vakbélgyulladás gyanújával.

"Otthon" - írta közösségi oldalán pénteken délelőtt Sárosi, aki húsz év után szerzett olimpiai kvótát magyar tollaslabdázóként.

Sárosi Laurára csütörtökön elmondta, valószínűleg vírusos hasi nyirokcsomó-gyulladás okozta a panaszait, amelyek vakbélgyulladásra utaltak. Pár nap diéta és pihenés vár rá, a tervek szerint jövő csütörtökön utazik Rióba. A tollaslabdázók augusztus 11-én kezdik meg szereplésüket az ötkarikás játékokon.

A világranglistán 65. magyar versenyző az olimpián az indiai Pusarla Venkata Sindhu (10.), valamint a kanadai Michelle Li (20.) társaságában szerepel az M csoportban. Előbbivel még nem találkozott, míg a pánamerikai bajnoktól július elején két szettben kikapott egy kanadai verseny negyeddöntőjében.

A férfi és női egyéni versenyben is 13 csoport van, amelyekből a csoportgyőztesek jutnak tovább. Az első három kiemelt versenyző csoportjának győztese közvetlenül a negyeddöntőbe jut, a tíz másik csoportelső egymással mérkőzik a nyolc közé jutásért. Legutóbb 1996-ban, az atlantai olimpián szerepelt magyar tollaslabdázó, akkor Ódor Andrea indult.

Torlódás az M1-esen - Egy órát kell várni Hegyeshalomnál

Egy órát kell várakozniuk a személyautóknak és az autóbuszoknak az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátlépési pontnál az osztrák hatóságok szúrópróbaszerű ellenőrzése miatt - tájékoztatott a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken délelőtt.

Tóth Gabriella elmondta, hogy a torlódás hossza mintegy két kilométer.  Hozzátette, arra kérik az autóvezetőket, hogy lehetőség szerint válasszák az 1-es úton a mikóshalmi (Nickelsdorf), vagy a 84-es úton a soproni határátkelőket, s indulás előtt mindenképpen tájékozódjanak a rendőrség határinfó oldalán a lehetséges várakozási időkről. Az osztrák hatóságok idén április 25-e óta tartanak szúrópróbaszerű ellenőrzéseket a magyar-osztrák határátlépési pontokon az illegális migránsok és az embercsempészek kiszűrése érdekében.

Nyugalom költözött a szívembe

És megnyugtattam a feleségemet és a lányomat is, meg az összes nőrokonomat: nem kell attól tartaniuk, hogy a Városligetben, a Margitszigeten sétálva migráns hordák kanos pasasai megerőszakolják őket.

A miniszterelnök is megmondta, hogy nálunk nem lesz sem Köln, sem Stuttgart, sem Hamburg, sem Stockholm, meg semmi ilyesmi! Itt nem eshet meg, ami azokban a dekadens nyugati államokban, ahol a demokrácia jegyében lépnek fel a fékevesztett migránsok/arabok/muszlimok ellen, akik jövet-menet megerőszakolják szerencsétlen európai lányainkat.

Nálunk kerítés van, amelyen a madár is csak engedéllyel repülhet át. Nálunk Bakondi György van, aki garantálja, hogy nagyítóval se találjunk az európai módon öltözött nőkre gerjedő bűnözőket. (Értsd úgy az ex-tábornok következtetéseit: ha migráns az elkövető, az bűnöző, ebből következően minden migráns bűnöző…)

Azért mondtam a lányomnak, ha este a Ligetben, vagy a szigeten sétálna, azért nézzen körül. Kanos migránsok ugyan nincsenek, de ki tudja… Az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége (FRA) által 2014-ben publikált kutatás szerint Magyarországon a 15 éven felüli nők 28 százaléka (a 2011-es népszámlálási adatok szerint több mint 1 millió 124 ezer nő) válik élete során fizikai és/vagy szexuális erőszak valamely formájának áldozatává. A 15 év feletti nők 9 százaléka - több mint 361 ezer - ellen követnek el szexuális erőszakot. A magyar nők 6 százaléka, több mint 223 ezer asszony él jelenleg olyan párkapcsolatban, amelyben partnere fizikai és/vagy szexuális erőszakot követ el vele szemben.

De nincs okunk idegeskedni. Őket nem migránsok/arabok/muszlimok erőszakolják.