Előfizetés

Uzsorás "hadsereget" számoltak fel Putnokon (Videó)

Publikálás dátuma
2016.08.04. 11:11
FOTÓK: police.hu
Az ózdi rendőrök áttörték a hallgatás páncélját, így a nyomozások eredményeként felszámolták egy kiterjedt putnoki család bűnelkövetésekre alapozott tevékenységét - olvasható a police.hu-n.

A család tagjai az elmúlt években az általuk elkövetett bűncselekményeket szervezett formában, egymással együttműködve, összehangoltan és előre kitervelten követték el. A magát „rettenthetetlen hadseregként” nevező család tagjai az elmúlt két évtizedben Putnokon és Sátán nagyrészt úgy biztosították megélhetésüket, hogy a megfélemlített sértettektől különféle módon elvették a pénzüket. Védelmi pénzt szedtek, vagy másokat vásárlási kölcsönökbe kényszerítettek.

A termék a családé lett, a hitel törlesztése pedig a sértetteké, továbbá ötven-, illetve százszázalékos uzsorakamatra is adtak kölcsön pénzt. Olyan eset is előfordult, hogy egy a gyanúsítottak által elkövetett garázdaság miatt kiszabott pénzbírságot az ügy sértettjének kellett kifizetni, mivel a család tagjai életveszélyesen megfenyegették, ha nem teszi, akkor újra és újra bajba kerül. Egy sátai nő házát úgy sikerült elvenniük, hogy a terheltek meggyőzték az egyedülálló asszonyt, jobb lenne neki, ha hozzájuk költözne. Eleinte jól bántak vele, majd fokozatosan elvették mindenét, végül rabszolga sorba taszították.

A család tagjai a bűncselekmények elkövetése során kifejezetten törekedtek arra, hogy áldozataikat emberi méltóságukban megsértsék, megalázzák. Elhitették környezetükkel, hogy velük nem lehet szembeszállni.

A sértettek félelmükben sokáig hallgattak, a páncélt végül 2015 februárjában törték át az ózdi és a putnoki rendőrök. A hatóság a tanúvédelmi lehetőségeket maximálisan kihasználva biztosította a sértetteket jogaik gyakorolásáról, így dominóként dőlt össze a putnoki család szervezett „hadserege” és foszlott semmivé az általuk elkövetett bűncselekmény sorozat.

A család tagjai az alábbi bűncselekmények összesen 58 rendbeli elkövetésével megalapozottan gyanúsíthatóak: rablás, zsarolás, személyi szabadság megsértése, szexuális kényszerítés, csalás, okirattal visszaélés. Az Ózdi Rendőrkapitányság az ügyekben indult nyomozásokat a napokban lezárta és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek. 

Mentőhelikoptert riasztottak az avartűzben sérült férfihez

Égési sérüléseket szenvedett embert találtak a Zala megyei Lenti külterületén keletkezett avartűz oltásakor szerdán a tűzoltók - tájékoztatott a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

Cseresznyés Dániel elmondta: a másod-harmadfokú égési sérüléseket szenvedett férfit mentőhelikopterrel vitték kórházba. Az avar mintegy háromszáz négyzetméternyi területen égett, a lángokat a helyi hivatásos tűzoltók eloltották.

Pofonnal vitte földre - A rendőrség keresi a bántalmazót! (videó)

Az ismeretlen férfi előzetes szóváltás nélkül megütött egy férfit Terézvárosban - írja a police.hu.

Az ismeretlen férfi 2016. április 19-én 14 óra körül a Budapest VI., Király utca és Nagymező utca kereszteződésében odalépett egy férfihoz és egyszer arcon ütötte. A sértett ennek következtében elesett.

Az ismeretlen tettes ezután egy másik férfival elhagyta a helyszínt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága könnyű testi sértés vétség miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Az elkövető egy 25-35 év körüli, átlagos testalkatú, kopaszodó, világos hajú férfi. Az elkövetéskor fekete nadrágot, fekete pulóvert, barna cipőt, valamint fekete hátizsákot viselt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható személyt felismeri, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-1-461-8141 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 ”Telefontanú” zöld számán, a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, vagy írjon a 06rk@budapest.police.hu e-mail címre.