Előfizetés

Fa Nándor újra indul

Publikálás dátuma
2016.08.05. 07:52
Forrás: miXPress
November 6-án harmadszor is elindul a legnehezebbnek tartott Föld körüli óceáni szóló vitorlásversenyen Fa Nándor. A Vandee Globe 30 indulója között ő a legidősebb és az egyetlen, aki olyan országot képvisel, amelynek nincs tengere és aki jelentős részben maga tervezte és építette hajóját.

Úgy látja, a mezőnyben 10 hajó gyorsabb az övénél, de ezek még sérülékeny, új fejlesztések, vagyis a versenyen bármi megtörténhet, bár – mint tegnapi balatonfüredi sajtótájékoztatóján mondta – ő egyszerűen „jó pályát” akar futni.

Az óceáni versenyzéshez 20 év után visszatért sportember a sikeres kvalifikáció után már a jövő héten visszatér a francia rajthelyre, hogy befejezze a felkészülést a verseny előtt.

Elmondása szerint nemcsak a technika fejlődött óriásit azóta, hogy először körbehajózta a Földet, hanem a hajókra veszélyes szemét is egyre több az óceánok vizében, a sikeres célba éréshez tehát szerencse is kell majd minden versenyzőnek.

EL-selejtező - Ennyi volt, kiesett a Videoton is

Publikálás dátuma
2016.08.04. 22:32
Illusztráció/Thinkstock
Utolsó magyar csapatként a Videoton FC is búcsúzott a nemzetközi kupaporondtól: a székesfehérváriak a múlt heti egygólos hazai vereséget követően 1-0-ra vezettek a rendes játékidő után a dán Midtjylland vendégeként a labdarúgó Európa Liga-selejtező harmadik fordulójának csütörtöki visszavágóján, de a hazaiak hosszabbításban szerzett egyenlítése a kiesést jelentette.

A magyar együttes a 47. percben emberhátrányba került a brazil Vinícius kiállítása miatt, de Kovács István megpattanó lövésével a 75. percben mégis ledolgozta az első meccsen összeszedett hátrányát. A hosszabbításban aztán a cseh Filip Novak találata döntötte el a továbbjutást a 104. percben. A Ferencváros a Bajnokok Ligája-, míg az MTK Budapest és a Debreceni VSC az Európa Liga-selejtező előző körében búcsúzott.

Hajdú Péter: úgy gondolom, hogy nem lesz folytatás

Publikálás dátuma
2016.08.04. 10:50
Forrás: Facebook
Megszólalt Hajdú Péter azok után, hogy a hírek szerint nem csak Sarka Katát, de a munkáját is elveszítheti. Tegnap lapunk is beszámolt róla, hogy valószínűleg nem folytatják a nagy reményekkel indult Showtime című műsorát, sőt, a produkciós cége is elveszítheti TV2-s megbízásait. A showman a Borsnak elmondta, hogy tényleg hullámvölgybe került az élete, de a családjuk megmentése most a legfontosabb.

Hajdú Péter magánéleti válságának kibukása után a TV2-től is jött egy újabb pofon, amikor kiderült, hogy az egy évadot megélt szórakoztató műsora, a Showtime minden valószínűség szerint nem folytatódik, Andy Vajna tévéjénél ugyanis sokallták a költségeket, és a nézettséggel is elégedetlenek voltak. A műsorvezető azonban produkciós irodája miatt is aggódhat, a Frizbi Entertainment Kft. ugyanis a Népszabadság szerint idővel teljesen kiszorulhat  a csatornától.

Ahogy lapunk is megírta, ősszel szinte biztos, hogy nem folytatódik Hajdú műsora a TV2-n. A műsorvezető a show indulásakor azt mondta, ha bukás lesz, visszavonul a műsorvezetéstől. A csatorna azonban a produceri munkájával sem lehet elégedett, a Frizbi Entertainment Kft. ugyanis elveszítheti az Aktív gyártási jogát is.

A TV2 továbbra is csak későbbre ígért tájékoztatást az őszi műsorokkal kapcsolatban, Hajdú Péter azonban a Borsnak elmondta, hogy valóban nehéz szakaszába jutott a szakmai és a magánéle­te is. 

– Az Aktív és az Összezárva Friderikusszal című műsorok gyártására is érvényes szerződésem van az év végéig, utána nem tudni, mi lesz – értékelte a helyzetet Hajdú, akinek az utóbbi elkészítésére nem sok esélye van, hi­szen Friderikusz távozott a csatornától (Vajnáékat egyébként a Népszabadság szerint az is bosszanthatja, hogy nem tudták megtartani a műsorvezetőt). – A Showtime-ra ugyan opciós szerződésem van, a TV2 augusztus közepéig dönthet a sorsáról, de én is úgy gondolom, hogy nem lesz folytatás – előlegezte meg a döntést a műsorvezető, aki magánéleti válságáról is beszélt.

– Minden ember élete kerülhet hullámvölgybe, az enyém most oda jutott. A legfontosabb most az, hogy a családomat megmentsem. Azt szeretném, hogy a gyermekeim családban nőjenek fel. Most mindent ennek rendelek alá, és jólesik, hogy a barátaim támogatnak ebben – nyilatkozta Hajdú Péter.