A ZDF a Röszkénél lévő nyomortelepre kalauzolta el a nézőket

Publikálás dátuma
2016.08.08. 08:23

ZDF

A német közszolgálati televízió a Röszkénél lévő nyomortelepre kalauzolta el a nézőket, megmutatva, milyen rettenetes körülmények között várja a bebocsáttatást Magyarországra vagy 1300 menekült. A tudósítás szerint olyan állapotok alakultak ki, mint korábban a hírhedt Idomeninél, a görög-macedón határon. A civilizációt egyetlen csap és néhány mobil WC jelenti, az élelmiszerért az osztásnál meg kell küzdeni. Az érintettek mind gyakrabban számolnak be arról, hogy erőszakot alkalmaznak velük szemben. A sok bordatörés arról tanúskodik, hogy rugdalják is őket. Orbán nem akar egyetlen menekültet sem befogadni, ugyanakkor az Unió a nem túl irgalmas magyar eljárásmódnak is köszönheti, hogy jelentősen csökkent a menekültek száma.

Szerző

Kölcsönmotorral nyert Gyutai

Publikálás dátuma
2016.08.08. 07:59
FOTÓ: MOLNÁR ÁDÁM
Kölcsönbe kapott versenygéppel nyert vasárnap nemzetközi gyorsaságimotoros futamot a Supersport kategóriában a Hungaroringen Gyutai Adrián, akinek pénzügyi gondok miatt veszélybe került a további szereplése az idei olasz bajnokságban. 

A Korda Racing 25 éves versenyzője a H-Moto Teamtől kapott erre a hétvégére egy Yamaha R6-os motort, s a 43 fős - osztrák, német, horvát, román és magyar pilótákat felvonultató - mezőnyt fölényesen maga mögé utasítva, az első helyről rajtolva nyerte meg a vasárnapi futamot.

Gyutai a szombati versenyen is rajthoz állt, vezetett is, de futómű-probléma miatt fel kellett adnia a viadalt.

Szerző

Pogba tényleg a Manchesterhez megy

Lassacskán talán választ kapunk az idei labdarúgó átigazolási szezon egyik legnagyobb kérdésére: marad-e a Juventusban Paul Pogba.

A válasz valószínűleg nem. Tegnap ugyanis már félhivatalosan is megerősítették, hogy a francia válogatott 110 millió fontért (130 millió euró) a Manchester Unitedhez igazol. A Twitteren ugyanis az a rövid üzenet szerepelt: „Pogback”. A szójáték arra utal, hogy visszakerül egykori csapatához, a vörös ördögökhöz. Részt is vesz az orvosi vizsgálaton, az együttes edzőközpontjában, s utána, már a hét elején bejelenthetik a transzfert.

Fabrizio Romano olasz újságíró tegnap azt írta, hogy a Juventus is hozzájárult a klubváltáshoz, s ahhoz, hogy a francia válogatottal az Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett játékos Manchesterbe utazzon. A Corriere dello Sport pedig azt közölte, a középpályás vasárnap délelőtt meg is érkezett a brit városba. Mindez azért érdekes, mert néhány órával korábban Massimiliano Allegri, a torinóiak trénere még azt közölte, hogy Pogbának hétfőn meg kell jelennie a Juventus edzésén.

Kérdésessé vált a MU-szurkolók által igen sokat bírált belga válogatott, Marouane Fellaini sorsa. Felmerült, hogy a Sunderlandhez igazol, ám a MUTV-nek adott nyilatkozatában azt közölte, marad az együttesnél, mert José Mourinho jelezte, mindenkinek meg kell küzdenie a helyért, de minden játékosának megadja az esélyt.

Szintén a vörös ördögöket érintő hír, hogy az együtteshez igazolt az angol U17-es válogatott játékos, Josh Bohui, aki eddig a Brentfordot erősítette. 

A kupagyőztes Manchester United tegnap a Szuper-kupában 2-1-re verte a bajnok Leicestert. Ibrahimovic egy gólt ért el.

Szerző