Előfizetés

Egy négyéves kisfiút mentettek ki a balatoni vízirendőrök

Kimentettek a vízirendőrök a Balatonból egy négyéves kisfiút, aki messze elsodródott a balatongyöröki strandról egy felfújható fotellel, majd a gyerek után úszó apát is menteni kellett - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

A kisfiú kedd este, másodfokú viharjelzés idején sodródott el a balatongyöröki strandról, a keszthelyi vízirendőrök mintegy 450 méterre a parttól vették észre. Mielőtt odaértek, a fiú a vízbe esett és elmerült. Csak a közelbe érve látták, hogy egy kisgyerekről van szó, akinek sikerült a vízfelszínre feljönnie, de újra merülni kezdett. A vízirendőrök épségben a hajóra emelték, majd viharkabátot adtak rá és elindultak vele a part felé, amikor egy férfi kiabálására lettek figyelmesek.
Mint kiderült, a kisfiú apja volt az, aki úszva indult gyermeke után. A férfit a rendőrök szintén a szolgálati hajóba emelték. Az északi szél addigra nagyon megerősödött, a férfinak visszaúszni már nem lett volna ereje. Apa és fia épségben a partra került. A gyermeknek az ijedtségen kívül nem esett baja.

Ismét járnak a vonatok Siófok és Szabadisóstó között

 Újraindult a vonatközlekedés Siófok és Szabadisóstó állomás között - közölte a Mávinform sajtóügyeletese.

Kavalecz Imre azt írta, hogy befejezték a hatósági intézkedést. A Mávinform korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy tehervonat gázolt halálra egy nőt, és a baleset miatt pótlóbuszokat állítottak forgalomba.

Tehervonat gázolt Siófoknál

Siófok és Szabadisóstó között gázolás miatt vonatpótlók járnak szerda reggel - közölte a Mávinform.

A két Somogy megyei állomás között egy tehervonat halálra gázolt egy ismeretlen nőt. A pályaszakaszt a helyszínelés és a hatósági intézkedések idejére lezárták.

A baleset miatt a dél-balatoni vonalon - az autóbuszos közlekedés és az átszállások miatt - késések lesznek a reggeli órákban.