RIO 2016 - Gyorsan kiestek a női tőrözők

Publikálás dátuma
2016.08.10. 18:24
Yongshi Liu és Knapek Edina. FOTÓ:Matthias Hangst/Getty Images
Knapek Edina 15-9-re elveszítette első összecsapását a kínai Liu Jong-si ellen a női tőrözők versenyében, így már a legjobb 32 között búcsúzni kényszerült. 

Az asszója elején háromtusos hátrányba került, s bár onnantól egészen a végéig egyenrangú ellenfele volt a kínai vívónak, két találatnál közelebb nem tudott férkőzni. Igyekezett kezdeményező lenni, amikor már nagyon kellettek a tusok, de Liu többször jó ütemben szúrt bele a támadásába egylámpás találatot elérve.

"Tudtam, hogy nehéz lesz, nem örültem, hogy így alakult a sorsolás, de azért bíztam benne, hogy ennél jobban vívok majd" - mondta könnyezve Knapek az MTI-nek. - Nem értem, mi történt, egyszerűen leblokkolt a lábam. A kezem jól ment előre, de nem találtam a távolságot. Jól melegítettem be, nem stresszeltem, nem voltam ideges előtte. Talán jobb lett volna, ha az vagyok – zárta gondolatait.

Sajnos Mohamed Aida sem jutott sokkal tovább. A hatodik olimpiáján szereplő Mohamed a kolumbiai Saskia Loretta van Erven Garciával vívott első pástra lépése alkalmával, és szoros asszóban 15-12-re győzött. Az első két tust ugyan ő adta, de aztán gyorsan 5-3-as hátrányba került. 6-6-nál egyenlített, onnantól pedig végig nála volt az előny, de néha csak egytusnyi, amiből a végére három lett.

"Ez a lány igazából egy kicsit francia" - nyilatkozott az MTI-nek. "Velük készül, hasonló távolságból vív. A mester mondott mindenféle akciót, de én csak egyre fókuszáltam, éppen arra, hogy fókuszáljak. Éreztem, hogy azért még nem annyira vagyok itt fejben. Meg az olimpiai láz. Mondják, hogy ez a hatodik olimpiám, de ugyanaz a rosszullét, ugyanaz az émelygés előtte. Ez jó is a maga nemében, de ezt most le kellett küzdenem."

Mohamed a nyolcaddöntőben a világranglistán második orosz Inna Gyeriglazovával mérkőzött meg, ellene viszont nem sok babér termett számára, 15-6-os vereséget szenvedett.

Szerző
Frissítve: 2016.08.10. 20:57