Augusztus 29-én temetik Marik Pétert

Augusztus 29-én 14 óra 30-kor helyezik örök nyugalomra a Farkasréti temetőben Marik Péter Jászai Mari-díjas színművészt, aki életének 78. évében rövid, súlyos betegség után július 27-én hunyt el.

A Budapesti Operettszínház közlése szerint a temetés után, 16 órakor engesztelő szentmisét tartanak a Farkasréti Mindenszentek templomában.

Marik Péter 1938. november 3-án született Budapesten, a Zeneművészeti Főiskolán szerzett énekművész tanári diplomát, 1962-től ügyelőként dolgozott a Magyar Állami Operaházban, majd hat év után segédrendezői státuszt kapott. 1969-től a Fővárosi Operettszínház stúdiójában folytatott tanulmányokat.

Leo Fall Pompadourjának René szerepére Vámos László főrendező hívta meg 1970 tavaszán, a következő évadtól már az Operettszínház tagja volt, és megkapta Lehár Ferenc A víg özvegyében Danilo szerepét, partnernője Németh Marika volt. A primadonnával 1971-ben összeházasodott, huszonhat éven át éltek együtt.

A legnagyobb operettek főszerepeit játszotta, és többször lépett fel külföldön is. Az 1970-es évek egyik legismertebb bonvivánja volt, az utóbbi években pedig fontos karakterszerepekben volt látható a Párizsi élet, a Mozart!, a Rudolf, az Elisabeth és a Menyasszonytánc című előadásokban is.

A Jászai Mari-díjas színművész az utolsó pillanatig színpadon állt, Leopold Mária szerepében, július elején a Csárdáskirálynő vendégjátékán lett rosszul.

Szerző

Újabb Corvin-moziéjszaka

A Corvin mozi közönsége számára minden évben a moziéjszaka az egyik legjobban várt esemény, a következő rendezvényt szeptember 3-án tartják.

Idén minden eddiginél színesebb kínálat várja a látogatókat: bekerült a műsorba többek között a nyár egyik leglátogatottabb filmje, A kis kedvencek titkos élete, valamint a Star Trek: Mindenen túl és Rendes fickók is.

A szuperhősöket az X-Men: Apokalipszis és az Amerika Kapitány: Polgárháború képviseli, leporolt klasszikusaink közül pedig az eredeti Terminator – A halálosztó, valamint az augusztusban újra mozikba kerülő Ponyvaregény látható.

A hollywoodi blockbusterek mellett lesznek európai alkotások is, mint Az ember, akit Ovénak hívnak, a Neon Démon és a Micsoda spanyol éjszaka!

A Corvin moziéjszakára karszalagok kaphatók, melyekkel tetszőlegesen bármelyik terem, illetve vetítés korlátlanul látogatható egész éjjel, a szabad helyek függvényében. A vetítések este 6 órától másnap hajnalig tartanak összesen hat teremben, amelyből az egyikben valamennyi film 3D-s verzióban látható majd.

Szerző

Egy, kettő, három az Átriumban

Publikálás dátuma
2016.08.11. 07:46
Fotó: TÓTH GERGŐ
Az Őrült Nők Ketrece előadásaival nyitja meg a 2016/2017. színházi évadát a Kultúrbrigád. Az Alföldi Róbert rendezte, Stohl András és Hevér Gábor főszereplésével játszott népszerű musical már augusztus végén is egymás után háromszor kerül színpadra az Átriumban, immár túl a 120. előadásán.

Ugyanitt szeptemberben kétszer lesz látható az Igenis, miniszterelnök úr! című válságkomédia, Znamenák István rendezésében, Hevér Gábor és Alföldi Róbert főszereplésével, de további két alkalommal az Aradi Kamaraszínház meghívására az aradi Ioan Slavici Klasszikus Színházban is eljátsszák a darabot a határon túli magyar közönség számára.

Visszatér a tavalyi „csonka évad” után a Vaknyugat című előadás is az Átrium színpadára. A nyári komlói és kőszegi nagy sikert aratott vendégjátékok után ismét Budapesten Martin McDonagh felebaráti és testvéri szeretetről szóló feketekomédiája Gothár Péter rendezésében, Alföldi Róbert, Ficza István és Rétfalvi Tamás főszereplésével.

A társulat új előadása mindezzel párhuzamosan készül – Molnár Ferenc Egy, kettő, három című komédiájának bemutatója ugyancsak az Átrium Film-Színházzal közös produkcióban jön létre, Znamenák István rendezésében, Alföldi Róbert, Szatory Dávid, Lénárdt Laura, Debreczeny Csaba, Mihályfi Balázs, Parti Nóra, Lugosi György szereplésével; a premierre várhatóan november elején kerül sor.

Szerző