Előfizetés

Milliárdokból kutatják a zikavírust

Az amerikai kormányzat további 81 millió dollárt (22,5 milliárd forintot) ad a zikavírus kutatására.

A hírt Sylvia Burwell egészségügyi miniszter közölte abban a levélben, amelyet Nancy Pelosinak, a demokraták képviselőcsoportja vezetőjének küldött csütörtök délután. A héten a Kongresszus mindkét házának politikusai úgy mentek el nyári szabadságra, hogy nem szavazták meg a zikavírus elleni küzdelemre kért összeget, s azt hangoztatták, hogy a kormányzatnak kellene átcsoportosítania összegeket e célra.

Az Obama-kormányzat most két intézménynek juttat pluszpénzt. Közben a floridai kormányzó, Rick Scott bejelentette: Miamiban, abban a kerületben, ahol a múlt héten egyszerre tíz páciensnél azonosították a vírust, nem találtak újabb megbetegedést, és ennek megfelelően csökkentették is a szúnyogirtást. A zikaláz vírusát egy szúnyogfajta terjeszti.

Eltűnt egy férfi a strandról Balatonmáriafürdőn (fotó)

Publikálás dátuma
2016.08.11. 22:45
Forrás: police.hu
A 63 éves férfi múlt hét pénteken tűnt el a balatonmáriafürdői szabadstrandról, azóta nem látták. A rendőrség a lakosság segítségét kérte Kriegler Matthias osztrák állampolgár előkerítésében.

A férfi 2016. augusztus 5-én 19 óra körüli időben a Balatonmáriafürdő, Polgár utcai szabadstrandról ismeretlen helyre távozott, a felkutatására tett intézkedések ez idáig nem vezettek eredményre.  

Kriegler Matthias 180 centiméter magas, 80 kilogramm testsúlyú, őszes hajú, barna szemű, szegüveges.  Jobb kezén a mutató, a középső és a gyűrűs ujjak rövidebbek. Korábbi betegsége miatt beszédképtelen, jobb oldala részben lebénult. Eltűnésekor fekete alapon fehér csíkos rövidnadrágot, világoszöld ujjatlan pólót és szürke szandált viselt. Jobb kezén gyűrűt, nyakában pedig egy bika horoszkópos nyakláncot hordott.

Forrás: police.hu

Forrás: police.hu

A Marcali Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható férfi tartózkodási helyével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen az alábbi elérhetőségek egyikén!

Perelte a MÚOSZ-t, ő lett az új elnök

Jogerősen hatályon kívül helyezte a Fővárosi Törvényszék a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) 2015. június 20-i tisztújító küldöttgyűlésének valamennyi határozatát, azzal az indoklással, hogy a küldöttek összehívása nem volt szabályszerű. A szövetség vezetését szerdán ügyvezetőként Tóth Károly korábbi elnök vette át - közölte Komlósi Gábor, a MÚOSZ-nak a tisztújításon megválasztott elnöke csütörtökön.

A MÚOSZ tavaly júniusi tisztújító küldöttgyűlésén az elnöki posztra pályázók közül Komlósi Gábor a szavazatok 70,7 százalékát, Tóth Károly a szavazatok 23,2 százalékát kapta, míg Kékesi Zsoltnak a voksok 6,1 százaléka jutott. Tóth Károly ezt követően beperelte a MÚOSZ-t.

Mint a törvényszéknek - a MÚOSZ honlapjára feltett -, július 13-i ítéletében olvasható, Tóth Károly keresetében azt kérte, hogy a bíróság a küldöttgyűlésen hozott valamennyi határozatot helyezze hatályon kívül. Az ítélet indokolása szerint a küldötteket nem szabályszerűen hívták meg a küldöttgyűlésre.

Komlósi Gábor a MÚOSZ megválasztott elnökeként jegyzett nyilatkozatában azt írta: "noha a szabálytalanság éppen Tóth Károly elnöksége idején történt", a megválasztott tisztségviselők tiszteletben tartják a Fővárosi Törvényszék jogerős ítéletét. Ugyanakkor megteszik a szükséges lépéseket, keresik a jogorvoslat lehetőségét, "messzemenőkig szem előtt tartva, hogy a lehető legkevésbé sérüljön az újságíró-társadalom presztízse".