Elhunyt a Star Wars legendás sztárja

Publikálás dátuma
2016.08.14. 22:44
FOTÓ: Anthony Harvey/Getty Images
83 éves korában meghalt Kenny Baker brit színész, aki a Star Wars-filmekben R2-D2-t, a robotot játszotta. 

Kenny Baker az angliai Birminghamben született 1934. augusztus 24-én, Kenneth George Baker néven. A Kenny Baker nevet filmes karrierje kezdetén vette fel. Pályafutása alatt összesen 37 alkotásban kapott szerepet. Első alkalommal az 1960-ban készült Circus of Horrors c. horrorban láthattuk Dwarf szerepében.

Az 1977-es Star Wars IV: Egy új remény tette híressé, amelyben ő játszotta el R2D2-t. Mindössze 111 centiméter magas volt, ezért alakíthatta a kis robotot. Hat Star Wars filmben játszotta a csipogva-csicseregve beszélő, találékony robotot.

Megromlott egészségi állapota miatt a hetedik epizódban már csak tanácsadóként segédkezett. A színész az utóbbi hónapokban tolószékbe kényszerült, az Ébredő erő Los Angeles-i bemutatójára sem tudott elmenni.

Unokahúga, Abigail Shield a színész haláláról így nyilatkozott a The Guardiannek:

“Nem ért minket váratlanul a hír, ennek ellenére nagyon szomorú. Hosszú és teljes életet élt, sok vidámságot köszönhetünk neki. Nagyon jó dolog, hogy ennyire népszerű volt és büszkék vagyunk rá, hogy ennyit elért!

Amikor gyerek volt, nem voltunk biztosak benne, hogy egyáltalán megéli a pubertást. Abban az időben egy ilyen kis embernek nem volt igazán egyszerű élete, de ennek ellenére döbbenetes karriert futott be. Sajnos az utolsó pár évben nagyon beteg volt, így már számítottunk rá, hogy nemsokára elveszítjük őt. Az egyik unokaöccse, aki vigyázott rá, találta meg szombat reggel. Komoly tüdőproblémai miatt gyakran tolószékbe kényszerült. A Star Wars premierre is meghívást kapott, de sajnos túl beteg volt a az utazáshoz. Szerencsére nemrég találkozott George Lucassal, mikor a rendező Manchesterben járt” - idézte a gyászoló rokon írását a MoziMánia.

Szerző
Témák
Star Wars

Horrorjegyárak a Harry Potterre

Publikálás dátuma
2016.08.14. 17:01
A színmű plakátja. FOTÓ: Jack Taylor/Getty Images
Elképesztően drága összegért, 8300 angol fontért - vagyis 3 millió forintért - árulnak jegyeket az üzérek a londoni West Enden, a Palace Színházban június 7-én bemutatott Harry Potter és az elátkozott gyermek (Harry Potter and the Cursed Child) című produkcióra.

Az alkotásra a színház által kínált legdrágább jegyár 140 font, azaz ötvenezer forintos. Csakhogy az előadásra óriási az érdeklődés, s a jegyek erre az évre már teljesen elkeltek. Jövő márciusra és áprilisra például horribilis összegért lehet jegyet szerezni az internetes oldalakon.

A sikerdarab producerei a meglepően nagy érdeklődést meglovagoló pénzszerzési manőverek miatt vasárnap kénytelenek voltak bejelenteni: a jegyszedők megtagadhatják a helyszíni belépést azoktól a nézőktől, akik olyan jeggyel rendelkeznek, amely bizonyíthatóan üzérektől származik.

Az alkotók egyúttal közölték azt is, hogy a darabot 2017 decemberéig szándékoznak műsoron tartani, de több játéknapon két időpontban is játsszák a produkciót, hogy minél több néző láthassa a varázslótanonc történetét.

Az amerikai Forbes magazin a közelmúltban készítette el a világ legjobban kereső szerzőinek éves listáját. Az összesítésben 19 millió dollárral J. K. Rowling brit írónő, a hétkötetes Potter-regényszéria megalkotója áll a harmadik helyen.

A Harry Potter-könyvsorozat szerzőjének új műve, a Harry Potter és az elátkozott gyermek kilenc évvel az utolsó Potter-regény után, júliusban jelent meg könyvformátumban. A kötet tulajdonképpen az előadás szövegkönyve, amelyet Jack Thorne színdarabíró írt Rowling és John Tiffany rendező története alapján.

A mű így is hatalmas szenzáció Nagy-Britanniában, a megjelenéskor több különböző londoni könyvesboltban százak várakoztak a bejutásra, hogy elsőként vehessék meg a kötetet.

Az Egyesült Államokban és Kanadában a mű két nap alatt 2 millió példányban (!) kelt el, de még Portugáliában is tömeg várt arra, hogy megrohamozhassák az üzleteket.

Szerző
Frissítve: 2016.08.14. 20:57

Idős férfi küldte földre sorban a késes banda tagjait - Videó!

Egy késes banda támadt egy férfira egy oroszországi vasútállomáson. A megmentő egy idős férfi volt, aki megelégelte a banda verekedését, így sorban, egymás után ütötte ki az ámokfutókat. 

Egy csapat késes férfi támadt egy férfira Oroszországban. Az egyik támadó megütötte, majd a földre kerülve tovább verte áldozatát, a többiek pedig körbeállva nézték a jelenetet.

Ekkor bukkant fel hirtelen az idős férfi, aki a védtelen ember segítségére sietett és ellökte a támadókat. Amikor azonban azt látta, hogy a két férfi újra verekedni kezd, a nyugdíjasnak elege lett és sorra kiütötte őket - írja a FaktorA férfi csapásaitól azonnal a földre kerültek, és annyira zavarban voltak, hogy az idős úr egyedül ütötte ki őket, hogy felhagytak a támadással és elsétáltak. A verekedést rögzítette a vasútállomás biztonsági kamerája: 

Szerző