Mézesmadzagok - Többmilliárdos fejlesztést ígérnek Szolnoknak

Két- és félmilliárd forintot meghaladó összegű közlekedési infrastruktúrafejlesztés kezdődik Szolnok egy városrésznyi területén - közölte a megyeszékhely fideszes polgármestere.

 Szalay Ferenc azt mondta: az önkormányzat közgyűlése soron kívüli ülésén döntött hétfőn a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megvalósuló fejlesztés elindításáról.   A várhatóan még idén elkezdődő és bő egy éven át tartó beruházás eredményeként az ígéret szerint bővül majd a közlekedési infrastruktúra a Mester úton és környékén.  A beruházás uniós és állami forrásokból, mintegy 2,6 milliárd forintból valósul meg.

lásd még: Eltűnt kormányzati ígéretek a "modern városoknak"

Szerző

Elektromos töltőállomások létesítésére hirdettek pályázatot

Ma jelenik meg a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) elektromos töltőállomások létesítésére kiírt pályázata; az 1,25 milliárd forintos keretösszegű vissza nem térítendő támogatásra a 15 ezernél nagyobb lélekszámú települések önkormányzatai pályázhatnak - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztatóján.

Varga Mihály hozzátette: a tárca számításai szerint a támogatásból közel ezer új e-töltőpont létesülhet országszerte. A támogatást egy összegben folyósítják, a pályázatokat szeptember 15-től lehet benyújtani, és azokat a keret kimerüléséig, de legfeljebb 2016. december 31-ig fogadják be. A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a pályázat meghirdetése a Jedlik Ányos terv megvalósításának fontos eleme, ezen belül az országos töltőhálózat bővítése kiemelt feladat.

Szerző

Hétfő reggel 309,80 forinton az euró

Publikálás dátuma
2016.08.15. 10:18
Illusztráció/Népszava
Nem változott lényegesen a forint árfolyama hétfőre virradóra a nemzetközi devizakereskedelemben.

Az eurót hétfőn reggel nyolc órakor a péntek estivel megegyező 309,80 forinton jegyezték.  A dollár 277,50 forinton állt a pénteki 277,41 forint után, a svájci frank jegyzése pedig 284,48 forintra csökkent 284,68 forintról. Az eurót a péntek estivel megegyező 1,1160 dolláros árfolyamon jegyezték hétfő reggel.

Szerző
Témák
devizapiac