Előfizetés

Így lobbantotta lángra egy villám a családi házat Pest megyében - Fotók

Publikálás dátuma
2016.08.17. 14:05
MTI Fotó: Lakatos Péter
Bár a tűz keletkezésének vizsgálata még hátravan, gyaníthatóan villámcsapás következtében gyulladt ki egy ház tetőszerkezete Csömörön. A riasztott tűzoltók beavatkozásának köszönhetően a nagyobb baj elhárult, és csak a tető rongálódott meg, az elsődleges információk szerint személyi sérülés sem történt. 

A DK felszólította Tarlóst

A főpolgármester függessze fel a városnéző buszok üzemeltetésére kiírt versenyellenes pályázatot - erre szólította fel Gy. Németh Erzsébet a DK fővárosi képviselője Tarlós Istvánt.   

A fideszes városvezetés a városnéző buszok üzemeltetésében is szeretné megszüntetni a versenyt - írja a politikus a közleményben. A fővárosi pályázattal 20 éven át csak egy bizonyos cég foglalkozhatna városnéző buszok működtetésével, a másik 3, jelenleg ezzel foglalkozó magyar vállalkozás pedig tönkremenne. Nem véletlen, hogy a Gazdasági Versenyhivatal már július 13-án megírta a főpolgármesternek, hogy a pályázat versenykorlátozó, ezért, ha szerződést is kötnek, az érvénytelenné fog válni. A főpolgármester azt mondja, hogy még mindig nem kapta kézhez a GVH levelét.

A Demokratikus Koalíció felszólítja Tarlós Istvánt, hogy függessze fel a városnéző buszok üzemeltetésére kiírt pályázatot! A DK továbbá tudni szeretné, hogy mi történik abban a Főpolgármesteri Hivatalban, ahol egy hónap sem elég egy hatósági levél kibontására? A DK szerint a főpolgármester semmilyen kifogással sem hagyhatja figyelmen kívül a magyar hatóságok figyelmeztetését, ezért fel kell függesztenie a versenyellenes pályázatot - zárja a közleményt Gy. Németh Erzsébet, a párt fővárosi képviselője.

A kormány lemond eredménytelenség esetén?

A Magyar Liberális Párt (Liberálisok, MLP) azt kérdezi Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy lemond-e a kormánya abban az esetben, ha érvénytelen és eredménytelen lesz az októberi kvótareferendum, vagy az igen szavazatok kerülnek többségbe.

Bősz Anett, az ellenzéki párt ügyvivője szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta, arra is választ várnak a kabinettől, hogy milyen következményeket vár egy érvényes népszavazástól. Ez a referendum ugyanis csupán véleménynyilvánításról szól, nem lesz közjogi hatása sem az Országgyűlésre, sem az Európai Unióra - fejtette ki, jelezve, ezért gondolják úgy, hogy a kabinet pusztán saját népszerűségét akarja növelni a voksolással.

A Liberálisok ügyvivője úgy fogalmazott, az adófizetők milliárdjaiból finanszírozott "gyűlöletkampány" eredményeként az emberek többsége fél azoktól a valódi menekültektől, akiktől nem kellene.

Bősz Anett hazugságnak nevezte a kormány állítását, hogy Magyarországnak egy városnyi illegális bevándorlót kellene befogadnia, hiszen szerinte az európai közösség pusztán azokkal szemben fejezné ki szolidaritását, akik alávetik magukat a regisztrációnak, továbbá hitelt érdemlően bebizonyosodik róluk, hogy jogosultak a menekültstátuszra és nem veszélyeztetik az európai polgárok biztonságát.

Az MLP továbbra is azért kampányol, hogy a választók vegyenek részt a referendumon és szavazzanak igennel - mondta Bősz Anett, aki szerint ezzel az emberek véget vethetnek a félelemkeltésnek és világosan letehetik a voksukat Európa mellett.