Szabotálja a Fidesz a rendkívüli ülést

A parlament Házbizottsága a Jobbik kezdeményezésére jövő hétfőre összehívta az Országgyűlés ülését, amelyen a Fidesz-KDNP nem biztosítja majd a határozatképességet, így a Ház nem tárgyalhat és szavazhat a levélben történő szavazás kiterjesztéséről szóló jobbikos javaslatról.   

Szávay István, a Jobbik országgyűlési képviselője csütörtökön, a Házbizottság ülését követően tartott sajtótájékoztatón diszkriminatívnak és a jogállamhoz méltatlannak nevezte, hogy a jelenlegi választójogi törvény különbséget tesz a voksolók között. A Jobbik igazságtalannak tartja, hogy míg a határon túli magyaroknak lehetőségük van levélben leadni szavazatukat, addig az állandó magyarországi lakhellyel rendelkező, de tartósan külföldön tartózkodó magyar "gazdasági menekülteknek" erre nincs módjuk, és gyakran több száz kilométert kell utazniuk voksuk leadásához - fejtette ki az ellenzéki politikus, aki szerint a megoldást a levélben történő szavazás kiterjesztése jelentené.

Kósa Lajos sajtótájékoztatóján politikailag aggályosnak nevezte, hogy az ellenzék egy már kitűzött népszavazás szabályain változtatna. A Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta, hogy az ellenzéki javaslat elfogadásával nem lehetne lebonyolítani az októberi referendumot, mivel ennyi idő alatt nem lehetne regisztrálni a külföldön dolgozókat. A politikus ezután jelezte, hogy a kormánypárti frakciók nem biztosítják a hétfői ülés határozatképességét, egy képviselőjük lesz jelen a tanácskozáson.

Ahogy lapunk is megírta, az Országgyűlés idén júliusban - szintén ellenzéki kezdeményezésre - már tartott rendkívüli ülést, ami a kormánypártok távolmaradása miatt szintén határozatképtelen volt. Akkor Szabó Tímea, a PM társelnöke, független országgyűlési képviselőként javasolta a városligeti beruházást lehetővé tevő Liget-törvény megsemmisítését.

Szerző

Kiakadtak a jobbikosok a pomázi iskola "pride-os" kerítésén

Publikálás dátuma
2016.08.18. 18:52
Forrás: Facebook/Attila Sarkadi
Nem marad következmények nélkül Pomáz jobbikos képviselőinek észrevétele, az önkormányzat is foglalkozik a Mátyás Általános Iskola szivárványosra sikerült kerítésének ügyével - tudta meg a Népszabadság.

Sarkadi Attila és Koncz Szilvia ugyanis „nagyon gyanúsnak találta, hogy ugyanazok a színek ugyanabban a sorrendben követik egymást a szivárványos lobogón és a kerítésen.” Vicsi László Csaba, a város fideszes polgármestere szerint a szülőknek kell dönteniük, maradhat-e így, vagy át kell festeni, mert túlságosan hasonlít a gay pride mozgalom zászlajához. A festést egyébként néhány tanár, szülő önszorgalomból végezte, de besegített a munkában az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza is.

Szerző

Kapcsolódó

Móricka Pomázon

Kamu az '56-os dal - Saját magától lopott Desmond Child

Publikálás dátuma
2016.08.18. 18:05
A szerző az idei ASCAP Pop-díjátadón. FOTÓ: Frederick M. Brown/Getty Images
Nem Magyarországnak és nem Orbán Viktor felkérésére készült Desmond Child amerikai dalszerző szabadsághimnusza, az Egy szabad országért, a szerző ugyanis egy 2007-es sportindulóját melegítette fel, ezzel tulajdonképpen saját magától koppintott - szúrta ki a 444.

Kísérteties a hasonlóság az '56-os emlékév alkalmából bemutatott "Egy szabad országért" című dal, és egy 2007-es sportinduló között. A sztárokat felvonultató, nagy erőkkel beharangozott és marketingelt szám ugyanis ugyanannak a szerzőnek, a Desmond Childnak egy 2007-es, "In the Steps of Champions" (magyarul A bajnokok útján) című szerzeménye, amit a miami sportcsapatok győzelmeinek tiszteletére szerzett még 9 évvel ezelőtt.

A szerző az idei ASCAP Pop-díjátadón. FOTÓ: Frederick M. Brown/Getty Images

A szerző az idei ASCAP Pop-díjátadón. FOTÓ: Frederick M. Brown/Getty Images

Nem is lenne ezzel olyan nagy baj, ha a most nyilvánosságra hozott dal nem 13,5 milliárdos keretösszegből valósult volna meg, és ha nem úgy tálalták volna, mint egy felkérésre született, tehát teljesen új dalt.

A két szerzeményt összehasonlítva azonban a legbotfülűbbek is hallhatják, hogy az új dal csupán a régi Desmond Child-nóta felturbózása, jó sok sztárral feltuningolva. A dalban szerepel többek között  Wolf Kati, Péter Szabó Szilvia, Radics Gigi, Nagy Feró, Sasvári Sándor, Vastag Csaba, Vastag Tamás, Molnár Ferenc “Caramel”, Lakatos Mónika és a Romengo, Pál István és zenekara, a Hooligans, őket pedig egy ötventagú kórus "kíséri". 

A dalhoz egyébként videoklip is készül a felvétele során készített kép- és hanganyagból, és egy werkfilmet is forgattak, és angol változatban is hallható lesz Land of the Free címmel. Na de, ha Ön még nem hallgatta a milliárdokból készült remekművet, íme:

És itt van a Desmond Child 2007-es szerzeménye, jóval szolidabb kiadásban:

És egy másik, angol változat, szintén 2007-ből:

Az újrafelhasználási ügy érdekessége, hogy az 1956-os emlékév YouTube-csatornáján a dal magyar címe alatt feltüntették az eredeti címet. Ám hogy ez mire utal, arról sem Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, sem Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter nem beszélt a dal bejelentésekor, illetve a hivatalos bemutatóján.

Szerző
Frissítve: 2016.08.18. 18:46