Ötödik a férfi vízilabda-válogatott

Publikálás dátuma
2016.08.21. 09:55
MTI Fotó: Illyés Tibor
Az ötödik helyen végzett a magyar férfi vízilabda-válogatott a riói olimpián.

Benedek Tibor szövetségi kapitány együttese a szombati helyosztón a világbajnoki bronzérmes görögöket győzte le 12-10-re. Így a magyarok, akárcsak négy évvel ezelőtt Londonban, az ötödik helyen zártak.

Férfi vízilabdatorna, az 5. helyért:
Magyarország-Görögország 12-10 (2-1, 4-4, 3-3, 3-2)

Olimpiai Uszoda, 6000 néző, v.: Koganov (azeri), Peila (amerikai)
gólszerzők: Kis, Zalánki 3-3, Varga Dé., Vámos 2-2, Hosnyánszky, Hárai 1-1, illetve Vlahopulosz, Gunasz, Milonakisz, Afrudakisz 2-2, Fontulisz, Murikisz
emberelőny/gól: 9/1, illetve 13/6

Magyarország:
Nagy - Vámos, Erdélyi, Szivós, Varga Dé., Varga Dá., Kis - cserék: Zalánki, Manhercz, Hosnyánszky, Decker Á., Hárai

Görögország:
Flegkasz - Milonakisz, Fontulisz, Afrudakisz, Delakasz, Murikisz, Vlahopulosz - cserék: Dervizisz, Geniduniasz, Pontikeasz, Kolomvosz, Gunasz

A két csapat a csoportkörben 8-8-as döntetlent játszott egymással, míg a januári belgrádi Európa-bajnokságon a bronzmérkőzésen 13-10-es magyar győzelem született.

Az Olimpiai Uszodában elsősorban védekezésben remekelt az elején a magyar csapat, az első két görög emberelőnyt egyformán hatástalanítva. A gólok sorát Varga Dénes nyitotta meg, a másik oldalon viszont a harmadik görög fór már az egyenlítést eredményezte. A következő támadásban az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert tartott rövid bemutatót elképesztő lövőtudásából, távolról, komolyabb erőkifejtés nélkül lőtt a hálóba.

A második negyed rögtön magyar góllal indult: a Pekingben szintén olimpiai aranyérmes Kis Gábor centerben könnyedén rázta le magáról emberét és lőtt a hálóba. Nem sokkal később hasonló helyzetben találta magát, s ezúttal gyönyörű csavarással továbbított a kapuba. A görögök kettős emberelőnyből csökkentették hátrányukat, de Varga Dénes akcióból mérnöki pontossággal pókhálózta ki a bal felső sarkot, visszaállítva ezzel a háromgólos különbséget (5-2). Szép megoldásból nem volt hiány, Angelosz Vlahopulosz ejtése hatalmas tapsot kapott a közönségtől. A görögök emberelőnyből közelítették meg a magyarokat, de Kis újabb szép megmozdulása által gyorsan jött a válasz. Egy perccel a negyed vége előtt Hrisztosz Afrudakisz lőtte ki a bal alsó sarkot hosszas lóbálást követően.

A harmadik nyolc perc elején Vámos Márton előbb távolról bombázott a hálóba, majd emberelőny végén - amikor a görög már visszatért - elhajlásból lőtte ki a rövid sarkot. A rivális újra csak emberelőnyből volt képes gólt szerezni, a magyaroknak azonban nem ment a fórok értékesítése. A görögök újabb jó előnymegjátszás végén jöttek fel, de Zalánki Gergő rendkívül váratlanul kilőtte a bal alsó sarkot (9-7). A görögök továbbra is sorra kapták az előnyöket, és éltek is a lehetőséggel (9-8).

Jól indult a riói olimpia magyar szempontból utolsó nyolc pólós perce: Zalánki fejezett be egy emberelőnyt - igaz, a kiállítás éppen lejárt -, a görögök azonban hasonló körülmények között jöttek fel újra. A rivális egy megúszásból egyenlíthetett volna, de Afrudakisz ziccerben csúnyán fölé ejtett. A nyolcadik magyar emberelőny előtt Benedek Tibor időt kért, a fór kimaradt ugyan, de Zalánki akcióból bődületesen nagy gólt lőtt (11-9). Két perccel a vége előtt Afrudakisz újabb emberelőnyös szituációt váltott gólra, a túloldalon azonban ezúttal Hárai Balázs, ha nagy szerencsével is, de szintén értékesítette az előnyt, eldöntve ezzel az összecsapást.

Korábban:
a 3. helyért:
Olaszország-Montenegró 12-10 (2-1, 3-3, 4-3, 3-3)
a 7. helyért:
Spanyolország-Brazília 9-8 (3-1, 1-2, 2-1, 3-4)

Szerző

Az ön ötöse nem az az ötös

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 33. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

Nyerőszámok:

39 (harminckilenc)
41 (negyvenegy)
46 (negyvenhat)
47 (negyvenhét)
60 (hatvan)

Joker: 564706

Nyeremények:

5 találatos szelvény nem volt;
4 találatos szelvényekre egyenként 7 880 110;
3 találatos szelvényekre egyenként 44 265;
2 találatos szelvényekre egyenként 2115 forintot fizetnek.

Szerző

Hidegfront jön záporokkal, zivatarokkal

Publikálás dátuma
2016.08.20. 22:34
FOTÓ: Thinkstock
Vasárnap reggelre északnyugat felől hullámzó front éri el hazánkat, mely napközben fokozatosan kelet felé vonul és záporok, zivatarok kísérik.

Jelentős csapadék is hullhat helyenként, a front mögött felerősödik, zivatarokkal viharossá is fokozódik az északnyugatira forduló szél. A legtovább keleten tarthat ki a napos, meleg idő, ahol még 30 fok feletti, míg nyugaton 20-25 fokos maximumokat mérhetünk. 

Szerző