Gyerek is sérült a kisbuszos karambolban Ceglédnél

Kisbusz és személyautó karambolozott Abonyban, a közeli Cegléden pedig árokba borult egy autó hétfő dél körül. Az abonyi balesetben egy tíz év körüli gyerek is megsérült - tájékoztatott a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője.

Csámpai Attila közlése szerint az abonyi Mátyás király úton történt balesetben a személyautó ajtaja beszorult, ezért a ceglédi és a szolnoki tűzoltóknak feszítővágót kellett használniuk, hogy kiszabadítsák a hátsó ülésen utazó tíz év körüli gyereket. Súlyos sérülésekkel vitték kórházba ugyanúgy, mint a kocsi másik utasát, egy felnőttet - tette hozzá a szóvivő. A közeli Cegléden ugyanebben az időben árokba borult egy személyautó. Ketten ültek a járműben, egyikük ki tudott mászni, míg egy idős nőt a tűzoltók emeltek ki a roncsból. Állapotáról egyelőre nincs információ - mondta Csámpai Attila.

Szerző

Pszichoaktív drogot árult egy miskolci nyugdíjas a lányával

Kábítószer-kereskedelemből származó pénzből egészítette ki nyugdíját egy miskolci nő, és ebben a lánya is segítette, mindkettőjük ellen vádat emelt új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség - közölte a vádhatóság hétfőn.

A tájékoztatás szerint a 63 éves asszony és 26 éves lánya az elmúlt évben több hónapon át új pszichoaktív anyagnak minősülő illegális szerekkel kereskedett. A számítógép kezeléséhez nem értő nyugdíjas vádlott lánya segítségét kérte abban, hogy az interneten keresztül rendelje meg az értékesítésre szánt anyagokat. A két nő legalább 340 gramm zöld színű növényi anyagot szerzett meg oly módon, hogy a lány az interneten megrendelte, az ellenértékét kiegyenlítette, majd a futárszolgálat - amelynek dolgozói a csomagok tartalmát nem ismerték - kézbesítette. Az asszony csomagonként 500 forintért saját lakásán, naponta legalább négy alkalommal értékesített ilyen anyagot, összességében legalább negyedmillió forintért, utólag nem azonosítható embereknek. A lebukásuk után tartott házkutatáskor az idős nő otthonában csaknem négyszáz gramm zöld színű növényi anyagot foglaltak le. A szakértői vizsgálat eredménye szerint a növényi anyagok olyan vegyületeket tartalmaztak, amelyek új pszichoaktív anyagnak minősülnek.

Szerző

Frontálisan ütközött két kamion Taksonynál - Fotó!

Publikálás dátuma
2016.08.22. 14:44
MTI Fotó: Lakatos Péter
Frontálisan összeütközött két, homokot szállító kamion a Taksonyt Bugyival összekötő úton hétfő délelőtt, a két sofőr súlyosan megsérült, az utat teljesen lezárták - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője.

Csámpai Attila elmondta: a karambol következtében az egyik kamion vezetőfülkéje leszakadt, a sofőr lába beszorult. A súlyosan megsérült férfit a szigetszentmiklósi és a délegyházi tűzoltók szabadították ki a roncsból. A másik jármű vezetője is súlyos sérüléseket szenvedett, mindkettőjüket kórházba vitték. Az érintett útszakaszt lezárták, a rendőrök Dunavarsány és Délegyháza felé terelik a forgalmat - közölte honlapján a rendőrség.

Szerző
Frissítve: 2016.08.22. 19:01