Előfizetés

Feljelentik az '56-os dalt

A feljelentéseiről ismertté vált Fidesz-tag, Tényi István ezúttal az '56-os dal, az Egy szabad országért ügyében tett jogi lépéseket - közölte a Magyar Nemzet.

Tényit az izgatja, hogy mi került 50 millió forintba, hiszen - mint korábban megírtuk - a szerzők és az előadók grátisz hozzájárulása mellett a felvétel költségei semmiképp sem emészthettek fel ennyi pénzt. „Halszagú Magyarország”-ügyben a jobbikos Dúró Dóra korábban a VI. Kerületi Ügyészséghez fordult, mert szerinte felmerülhet a hűtlen kezelés gyanúja. A Terror Háza Múzeum a lappal azt közölte: még nem kötötték meg a szerződéseket, ezért továbbra sem tudni, hogyan költötték el az '56-os himnuszra szánt 50 milliót.

Hazatér a sámándob

A 2015-ös milánói világkiállítás magyar pavilonja, a Sámándob Karcagon fog letelepedni - tudta meg a Magyar Nemzet. 

A 2015-ös milánói világkiállítás magyar pavilonja, a Sámándob Karcagon fog letelepedni - tudta meg a Magyar Nemzet. A hányattatott sorsú épület eredetileg Szombathelyre került volna, ám a hivatalos határidőig nem bontották le a pavilont Milánóban, ezért sokáig úgy tűnt, a sámándob Olaszországban marad. A pavilon eddig is tetemes költségeket emésztett fel: 6 milliárdba került a megterveztetése és felépítése, de tavaly év végén újabb 1,4 milliárdot utalt az MNV Zrt. az eredeti lebonyolító, állami tulajdonú Kárpátok-Alpok Zrt.-be (korábban: Carpathia Kft.), most pedig a hazaszállítás fog egymilliárd forintot felemészteni. A cég felügyelőbizottságában Vitézy András egykori BÁV-vezérigazgató mellett helyet kapott Nógrádi György megtépázott hírnevű „biztonságpolitikai szakértő” is.

Újabb fideszes "találmány"

Mobilalkalmazáson keresztül is nyomon lehet követni a parlament munkáját.

Az Országgyűlés Hivatalának applikációja folyamatosan frissülő információkat kínál a plenáris és bizottsági ülésekről, ezeknek időpontját a készülék naptárába lehet menteni és értesítéseket kérni. Az aktuális irományokat le lehet tölteni és hozzá lehet férni a képviselők, nemzetiségi szószólók és bizottságok adataihoz. Az alkalmazásban megjelennek az élő közvetítések és a hírek is. Az app Android, iOS és Windows Phone rendszerben is elérhető. A fejlesztésről szóló közbeszerzést a 444.hu találta meg: a Humánswot kft. nyert tavaly, 24,3 millió forintért gyártotta le az appot. A cég 2007-2008 között seychelle-szigeteki tulajdonban volt, azóta Zsombok László Krisztián, Monor fideszes polgármestere a tulajdonosa.

Kapcsolódó
Parlamenti nagyüzem ősztől