Mosolyogjon, hátha felfedezik! - Filmforgatás a III. kerületben

A filmforgatás miatt ideiglenes forgalomkorlátozásra is készülni kell kedden és szerdán Óbudán. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság értesíti a járművezetőket és az üzemeltetőket, hogy az alábbi forgalmirend-változás lép életbe a főváros területén.

Tilos megállni!
2016. augusztus 30-án 0 órától
2016. augusztus 30-án 24 óráig, valamint

2016. augusztus 31-én 0 órától
2016. augusztus 31-én 24 óráig a Budapest III.,

Gázgyári lakótelep I., II. és III. csoport parkolósávjaiban.

Szakaszosan és időszakosan lezárásra kerül!
2016. augusztus 31-én 6 órától
2016. augusztus 31-én 19 óráig a Budapest III.,

Gázgyári lakótelep I., II. és III. csoport útjainak forgalma.

Szerző

Nem lesz népszavazás a gumihulladék-feldolgozóról Kaposváron

Elutasította a gumihulladék-feldolgozóról szóló népszavazás elrendelését Kaposvár közgyűlése hétfőn, mert annak kérdése okafogyottá vált.

A képviselők által megszavazott előterjesztés szerint a kaposváriaknak az "Akarja-e Ön, hogy Kaposváron gumihulladék-feldolgozó üzemet létesítsen a Homatech Recycling Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt.?" kérdésre kellett volna választ adniuk.

A népszavazást Pintér Attila, az MSZP városi elnöke magánszemélyként kezdeményezte. Az akciót aláírásukkal támogató választópolgárok aránya meghaladta az elrendeléshez szükséges 25 százalékot, a Homatech ennek hatására visszalépett az építkezéstől, az önkormányzat és a cég közös megegyezéssel felbontotta a feldolgozónak szánt terület értékesítéséről szóló szerződést, majd a város a vételárat visszafizette a társaságnak.

Szerző

Késnek a vonatok a szolnoki vonalon

Műszaki hiba miatt jelentős, 30-50 perces késéssel közlekednek a vonatok a Budapest-Cegléd-Szolnok vasútvonalon hétfő este - tájékoztatott a Mávinform sajtóügyeletese.

Urbán Attila közölte: Albertirsa és Ceglédbercel-Cserő között felsővezeték-hiba miatt az egyik sínpárt lezárták, így a forgalom csak egy vágányon haladhat. A hiba kijavítását megkezdték, a munkát várhatóan a késő esti órákban fejezik be.

Szerző