Előfizetés

Német Szilárd és Molnár Zsolt egyetért - Ülésezett a Nemzetbiztonsági bizottság

A török belpolitikai helyzet megváltozott, ezért komoly veszélye van annak, hogy az előző évihez hasonló menekülthullám is elindulhat a Balkánon, akár vízi, akár szárazföldi úton, amely Magyarországot is érintheti - ezt nyilatkozta nagy egyetértésben az ülés után Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke és Németh Szilárd, fideszes alelnök.

 Németh Szilárd még azt is megosztotta az érdeklődőkkel, hogy az ülésen elhangzott: a törökországi helyzet rendkívül negatívan befolyásolhatja az Európai Unió jövőjét.  Utalt Ankara uniós vízummentesség iránti igényére, valamint arra, hogy Törökország adott esetben százezer számra engedhet útnak indulni ott tartózkodó "migránsokat," a bizonytalan helyzetben pedig helyiek is megindulhatnak nyugatra. 

"A kormány ne hamis statisztikákkal hülyítse az embereket!"

Az MSZP arra szólítja fel a kormányt: "ne hamis statisztikákkal hülyítse az embereket", hanem a fizetéseket és a szakképzés színvonalát emelje!

Gúr Nándor, az ellenzéki párt alelnöke kedden közleményben reagált Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár szavaira, aki arról beszélt, hogy az elmúlt hat évben több mint 660 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, és 5 százalékra csökkent a munkanélküliség.  A szocialista országgyűlési képviselő erre annyit közölt: több mint 600 ezerrel nőtt a külföldön foglalkoztatottak száma.

Orbán Viktor miniszterelnök 2010-ben 1 millió új munkahelyet ígért, ehhez képest hat év alatt csak a közfoglalkoztatásban és a munkaügyi statisztikákban hozott létre munkahelyeket - jelentette ki. Az MSZP olyan országot szeretne, ahonnan nem menekülnek a munkát kereső emberek - ismertette a politikus.

Cáfol a Népszabadság tulajdonosa

Közleményben cáfolta kedden a Mediaworks Zrt., hogy megállapodtak volna egyes médiumaik értékesítéséről; az előző napokban a hazai sajtóban több értesülés jelent meg arról, hogy a Duna Aszfalt Kft. vásárolná meg a Népszabadságot és a kiadó által nemrég megszerzett Pannon Lapok Társaságát.

Hangsúlyozták: a Mediaworks "általában nem kommentál pletykákat és szóbeszédeket", a sajtóban a feltételezett tranzakcióval kapcsolatos híresztelések pedig alaptalanok; "szeretnénk megerősíteni, hogy a Mediaworks tulajdonosi struktúrája a csoport megalapítása, azaz 2014 szeptembere óta változatlan", tulajdonosa változatlanul a Vienna Capital Partners. A legutóbbi híresztelésekben szereplő adás-vételi szerződéssel kapcsolatos tárgyalásra nem került sor, így szerződés aláírására sem - írják, hangsúlyozva: a Mediaworks éppen egy jelentős felvásárlást végez, és jelenleg ez áll a vezetőség figyelmének központjában.

A Mediaworks július 4-én jelentette be, hogy megállapodott a Pannon Lapok Társasága megvételéről. Jelezték: a vevő és az Ost Holding GmbH, a PLT tulajdonosa megállapodása után a Mediaworks benyújtotta az ügylet engedélyezésére irányuló kérelmét a GVH-hoz. A kartellhatóság augusztus elején engedélyezte a fúziót.

A PLT csaknem 9 milliárd forintos árbevételű, 500 munkavállalót foglalkoztató, négy dunántúli megyében (Fejérben, Vasban, Veszprémben és Zalában) jelen lévő cégcsoport, négy megyei napilap - Fejér Megyei Hírlap, Napló, Vas Népe, Zalai Hírlap - mellett a Dunaújvárosi Hírlap kiadója, és helyi digitális médiacsatornákat is üzemeltet.

A Mediaworks több mint 16 milliárd forintos éves forgalmával és mintegy 650 munkavállalójával a Nemzeti Sport, a Népszabadság, a Világgazdaság, nyolc megyei napilap, női és gasztromagazinok, valamint digitális médiatermékek tulajdonosa.

A Népszabadság kiadóját a Mediaworks elődcége, a Ringier Kiadói Kft. szerezte meg több lépésben.