Megbüntették a közmédiát

Publikálás dátuma
2016.09.02. 18:13
FOTÓ: Népszava
Az M1-en április 2-án és 3-án összesen öt esetben regisztrált reklámhangerő-túllépés miatt 300 ezer forint bírságot szabott ki a grémium a csatorna szolgáltatójára - közölte a Médiatanács.

A hatóság emellett 600 ezerre büntette Andy Vajna TV2-jét, mert Aktív című műsorának egyik márciusi adásában egy közösségi autómegosztó szolgáltatás burkolt reklámját láthatták a nézők. Az RTL Klub Story Extra című műsorának négy áprilisi adásában a Story Magazinról közreadott, indokolatlanul hangsúlyos, valamint közvetlen felhívást tartalmazó termékmegjelenítés miatt összesen 250 ezer forint bírságot állapított meg a testület.

Szerző

Örömhír! Megérkezett a Rákay könyve az iskolákba

Publikálás dátuma
2016.09.02. 18:06
Forrás: Rákay Philippe/Facebookő
Megérkezett a Fidesz-nagygyűlések házigazdájaként, majd az M1 intendánsaként ismert Rákay Philip kétkötetes könyve az iskolákba - adta hírül az RTL Klub.

 A Szabadság tér 89 című kötet Rákay azonos című tévéműsora alapján készült interjúkötet, részben alapító Fidesz-tagokkal készült beszélgetéseket tartalmaz. A kormány tájékoztatása szerint több mint 10 600-at vettek belőle, darabonként 6300, összesen több mint 70 millió forint közpénzért, amit döntően a Miniszterelnökség költségvetéséből fizettek ki. Lázár János kancelláriaminiszter azt mondta, az iskolákat erősíti, hogy a diákok használhatják Rákay művét. Az LMP szerint a tanárok inkább tudományos könyvekre költenének.

Szerző

Megkezdődött az EU tagállamok külügyminisztereinek találkozója

Közös munkaebéddel megkezdődött pénteken délután Pozsonyban az Európai Unió (EU) külügyminisztereinek kétnapos informális találkozója.

A júliusban kezdődött szlovák elnökség keretében zajló találkozót Federica Mogherini az EU kül- és biztonságpolitikáért felelős megbízottja vezeti. A találkozón globális kül- és biztonságpolitikai témák kerülnek terítékre, köztük kiemelt helyen a törökországi helyzet, valamint az EU-török kapcsolatok alakulása. A résztvevők egyeztetéseket folytatnak a minszki békefolyamat alakulásáról illetve az EU, nemrégiben elfogadott globális stratégiájáról is.

A találkozó szombati napján meghívott partnerként részt vesznek több uniós tagságra pályázó ország - Montenegró, Szerbia, Macedónia, Albánia és Törökország - küldöttségei is. A kibővített összetételű szombati tárgyalásnak a terrorizmus elleni harc lesz a központi témája, ennek keretében szó lesz a radikalizáció és a szélsőségesség terjedésének megelőzését irányzó közös lépésekről is.

A széles körű találkozót megelőzi egy munkareggeli az uniós külügyminiszterek és Törökország külügyminisztere részvételével, amelynek központjában az egyes uniós tagországok és Törökország közti kapcsolatok fejlesztésének kilátásai lesznek. Az uniós külügyminiszterek a keleti partnerség országainak - Örményország, Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Grúzia, Ukrajna, Moldávia - külügyminisztereivel is találkoznak.

Szerző