Előfizetés

Eltűnt egy 12 éves kislány a VII. kerületből

A 12 éves kislány csütörtökön az erzsébetvárosi lakásukból ismeretlen helyre távozott, azóta nem látták. A rendőrség a lakosság segítségét kéri Nagy Cintia Elizabet előkerítésében.

A 12 éves Nagy Cintia Elizabet 150 cm magas, vékony testalkatú, kb. 45 kg súlyú. Arca kerek, gesztenyebarna, középhosszú haja van. Eltűnése napján kék, váll nélküli felsőt, kék rövid farmernadrágot, neon-zöld sportcipőt viselt.

 A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki Nagy Cintia Elizabet tartózkodási helyéről információval rendelkezik, hívja a 06-1-461-8100 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöld számán, valamint a 107-es, vagy 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Brutális baleset a 10-esen - Meghalt a kocsiból kirepült utas

 Halálos közlekedési baleset történt a 10-es főúton Dorognál előzés közben péntek este - közölte a rendőrség honlapján.

Egy személygépkocsi előzés közben áttért a menetirány szerinti baloldalra, ahol azonban szembejött egy másik jármű. Az előzni próbáló autó, hogy az ütközést elkerülje, visszatért a saját forgalmi sávjába, ahol egy szabályosan haladó gépjárművel ütközött és az árokba csúszott, megpördült. A balesetet szenvedett járműből kirepült egy 37 éves utas, akit súlyos sérülésekkel kórházba vitték, de a gondos orvosi ellátás ellenére életét vesztette.  A helyszínelés után az útszakaszt ismét teljes szélességében megnyitották a forgalom előtt.

Szabadságra ment, hogy gyilkolhasson

Publikálás dátuma
2016.09.02. 19:24
Fotó: police.hu
Előre eltervezhette a nyíregyházi gyilkosságot a mészárlás feltételezett elkövetője - írta a Blikk. A lap úgy tudja: az 54 éves férfi szabadságot vett ki, mielőtt megölte a házaspárt. A gyilkossággal gyanúsított férfit csütörtökön fogták el Kolozsvárott, egy panzióban. A többgyermekes román orvos évek óta Magyarországon dolgozott: tüdőgyógyász főorvos volt a sátoraljaújhelyi kórházban. 

Úgy tudni, a menekülő férfit több közlekedési kamera is rögzítette, ám ekkor még nem azonosították a gyilkosság gyanúsítottjaként, ezért sem országos, sem nemzetközi elfogatóparancs nem volt érvényben ellene.

A Borsod Online megkeresésére a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház megbízott igazgatója az írta, a férfi kilenc éve dolgozott az intézményben. "A főorvossal szemben munkája során sem szakma, sem etikai kifogás nem merült fel" tette hozzá. A Kelet-Magyarország napilap a Szabolcs Online weboldalon arról számolt be, hogy a román férfi a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórházban is dolgozott tüdőgyógyászként csaknem tíz évet. "A személyiségéről csupán annyit tudok elmondani, hogy kirívó szabálysértést, függelemsértést soha nem követett el, végezte a munkáját, mint más beosztott orvos" - mondta a lapnak Molnár Sándor, az intézmény igazgató-főorvosa.

Fecsegett egy mentős
Az Országos Mentőszolgálat sajnálattal értesült arról, hogy egyik dolgozója jogellenesen - egyébként a kórházi másodállásában tudomására jutott - orvosi titkokat közölt a sajtóval és hozott nyilvánosságra a nyíregyházi házaspárt ért szerdai fegyveres támadás vonatkozásában – közölte az OMSZ. Mint írták, kezdeményezik az ilyenkor szokásos, szükséges munkáltatói intézkedéseket, annak érdekében, hogy hasonló esetek előfordulásának lehetőségét kizárja. A történtekért a családi tragédia elszenvedőinek hozzátartozóitól elnézést kérnek.

A gyilkosság hátterében szerelemféltés állhat: a Blikk úgy tudja, a férfi erősen vonzódott a meggyilkolt házaspár női tagja iránt, aki orvoslátogatóként dolgozott, így kerültek kapcsolatba. A sorozatos visszautasításokat a férfi nem tudta elviselni, ezért ragadhatott fegyvert. De nem hirtelen felindulásból cselekedhetett, a lap szerint a gyilkos ruhát is cserélt. A nyíregyházi családi házba belépve azonnal szembe találta magát áldozatával, akit közvetlen közelről lelőtt. A nő férje a lövés hallatára jött le az emeletről, a tettes rá is tüzet nyitott. A gyilkosságot az orvos házaspár ikergyermekei szeme láttára hajtotta végre. 

Elfogadták a kiadatási kérelmet
Elfogadta a kolozsvári ítélőtábla pénteken a magyar hatóságok kiadatási kérelmét, amelyben annak a román orvosnak az átadását kérték, akit a halálos kimenetelű szerdai nyíregyházi lövöldözéssel gyanúsítanak. Az ítélőtábla szóvivője elmondta, hogy a bíróság egyúttal harminc napos előzetes letartóztatásba helyezte az orvost.A határozat ellen 5 napon belül lehet fellebbezést benyújtani, amelyet a továbbiakban a legfelső bíróság illetékes tárgyalni.