Diner en Blanc Budapesten

Publikálás dátuma
2016.09.05 07:15
FOTÓ: MTI/BALOGH ZOLTÁN
Vacsora fehérben. Idén Budapesten rendezték meg a világ legtitkosabb vacsoráját a Diner en Blanc-ot, ahol csak fehérben lehet megjelenni. 

A rendezvény, amely egy párizsi séf kezdeményezéséből nőtte ki magát, mára óriási flashmobbá fejlődött, melynek lényege a titkosság mellett a fehér dress code. A vendégek fehér ruhában, fehér asztalokat és evőeszközöket, valamint az ételeket magukkal hozva érkeznek.

A rendezvényre három lépéses regisztrációval lehet bekerülni. Az első 2 kör zárt, a 3. körben pedig már bárki regisztrálhat a weboldalon. A regisztrációért fizetni kell, annak ellenére, hogy az egész önköltséges alapon működik.

A pontos helyszínt azonban az utolsó pillanatig titokban tartják a szervezők. A szombati rendezvényt az akadémia előtt, a Széchenyi téren tartották, közvetlen rálátással a Lánchídra és a Four Seasons Gresham Palace-ra.

A kezdeményezés 2013-ban ünnepelte 25 éves évfordulóját, amelynek alkalmából 15 000 hófehérbe öltözött párizsi gyűlt össze a Trocadero kertben, az Eiffel-torony közvetlen szomszédságában.

Szerző

Ellenzéki demonstráció volt Kiskunhalason

Publikálás dátuma
2019.02.22 21:45
Képünk illusztráció
Fotó: Szabad Pécs
A tüntetők nem egy konkrét intézkedés miatt zárták le a városhoz közeli főút egyik sávját, hanem úgy általában az Orbán-kormány ténykedése miatt tiltakoztak.
Ellenzéki pártok és civilek demonstráltak Kiskunhalas közelében lezárva a félpályát a város melletti főút egy szakaszán - írja az atv.hu. A Kiskunmajsára vezető úton 200-250 méter hosszan állták el az autók délután. A tüntetők az akció okaként külön megemlítették rabszolgatörvénynek nevezett jogszabály, de hozzátették, ezúttal általában véve bírálták az Orbán-kormányt.

"Vidéken is hajlamosak az emberek arra, hogy kifejezzék az ellenvéleményüket a kormány azon politikájával szemben, amellyel azt bizonyítja napi mint nap, hogy egyáltalán nem érdekli az ellenzék véleménye." - mondta az ATV-nek Marton Imre, az MSZP elnökségi tagja. A tudósítás megjegyzi, a tüntetés miatt komoly torlódás nem alakult ki, atrocitás nem történt.

Orbán Viktor felmentette a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnökét

Publikálás dátuma
2019.02.22 19:22

Fotó: Orbán Viktor hivatalos Facebook oldala
Luszcz Viktor Stanislaw megbízatása március 14-ei hatállyal szűnik meg.
Felmentették a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnökét, az erről szóló miniszterelnöki határozat a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg - írja az MTI. Orbán Viktor rendelete szerint Luszcz Viktor Stanislaw megbízatása március 14-ei hatállyal szűnik meg.