Diner en Blanc Budapesten

Publikálás dátuma
2016.09.05. 07:15
FOTÓ: MTI/BALOGH ZOLTÁN
Vacsora fehérben. Idén Budapesten rendezték meg a világ legtitkosabb vacsoráját a Diner en Blanc-ot, ahol csak fehérben lehet megjelenni. 

A rendezvény, amely egy párizsi séf kezdeményezéséből nőtte ki magát, mára óriási flashmobbá fejlődött, melynek lényege a titkosság mellett a fehér dress code. A vendégek fehér ruhában, fehér asztalokat és evőeszközöket, valamint az ételeket magukkal hozva érkeznek.

A rendezvényre három lépéses regisztrációval lehet bekerülni. Az első 2 kör zárt, a 3. körben pedig már bárki regisztrálhat a weboldalon. A regisztrációért fizetni kell, annak ellenére, hogy az egész önköltséges alapon működik.

A pontos helyszínt azonban az utolsó pillanatig titokban tartják a szervezők. A szombati rendezvényt az akadémia előtt, a Széchenyi téren tartották, közvetlen rálátással a Lánchídra és a Four Seasons Gresham Palace-ra.

A kezdeményezés 2013-ban ünnepelte 25 éves évfordulóját, amelynek alkalmából 15 000 hófehérbe öltözött párizsi gyűlt össze a Trocadero kertben, az Eiffel-torony közvetlen szomszédságában.

Szerző

Iványiék kitüntetést kaptak

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek ítélte oda az idei „Bátorság az egyházért” díjat az Egyházfórum Alapítvány. 

Az elismerést az utóbbi öt évben azok kapják, akik sokszor ellenséges környezetben is harcolnak az egyház megújulásáért, következetesen küzdenek a bibliai útmutatások betartásáért. A kuratórium az Iványi Gábor vezette egyház menekülteknek nyújtott sokoldalú humanitárius tevékenységét ismerte el a kitüntetéssel. Az emlékplakettet az Egyházfórum fennállásának 30. évfordulójára szervezett konferencián a Wesley János Lelkészképző Főiskolán adják át szeptember 17-én.

Szerző

Orbán a tankönyvekben - Tiltakozik az MSZP

Az MSZP az oktatási jogok biztosához fordult állásfoglalásért és egyben követeli, hogy azonnal vonják vissza azt a 8. osztályosoknak szánt történelem tankönyvet, amelyben Orbán Viktor több helyen is szerepel, sőt egy bevándorlókról szóló beszéde is bekerült a szövegbe. 

Kunhalmi Ágnes, az ellenzéki párt oktatáspolitikusa szerint, miután a Fidesz államosította a 17 milliárd forintos tankönyvpiacot, most saját ideológiájának terjesztéséhez és a kormány aktuálpolitikai gyűlöletkampányához használja fel az egyre alacsonyabb színvonalú tankönyveket is. Háromszor is szerepel ugyanis a miniszterelnök az egyik államilag engedélyezett nyolcadikos történelemkönyvben - szúrta ki a HVG olvasója. A szövegben olvasható Orbán Viktor 2015-ös brüsszeli beszéde a bevándorlásról, arról, hogy ahhoz az EU volt gyarmatosító országai máshogy állnak, mint mi, Kelet-Európaiak.

Szerző