Skála-gyilkosság - Még tart az életfogytig

Továbbra sem kerülhet szabadlábra az egykori budai Skála áruháznál történt pénzszállítórablás és gyilkosság még életben lévő tettese.

A Szegedi Járásbíróság büntetés-végrehajtási bírója nem engedélyezte Bene László feltételes szabadságra bocsátását. A végzés nem jogerős, mert az elítélt és védője fellebbezést jelentett be.

Márciusban a korábban eljáró büntetés-végrehajtási bíró az elítéltet az életfogytig tartó fegyházbüntetésből nem jogerősen feltételes szabadságra bocsátotta, de ezt a másodfokon eljáró törvényszék hatályon kívül helyezte.

A megismételt elsőfokú eljárásban a bíróság úgy ítélte meg, hogy továbbra is fennáll a bűnismétlés veszélye. Bene - azóta elhunyt társával - 1996-ban gyilkolt meg egy 23 éves egyetemistát és két vadászt.

Szerző
Frissítve: 2016.09.07. 23:09

19 kilogramm kábítószerrel bukott le egy fiatalember Letenyén

Csaknem 19 kilogramm kábítószert próbált Magyarországra behozni egy montenegrói férfi, akit a letenyei határátkelőnél ellenőrzött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársa - tájékoztatott a NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense.

Kedden jelentkezett belépésre a 24 éves fiatalember a letenyei magyar-horvát határátkelőn. A beléptetés után végzett közúti ellenőrzéskor a NAV pénzügyőre a személyautó csomagtartójában növényi törmeléket tartalmazó csomagokat talált, ezért az autót és sofőrjét egy elkülönített helyre irányította szigorított ellenőrzésre, illetve értesítette a rendőrség munkatársait. A jármű csomagtartójában, a pótkerék helyén átalakított rekeszben 17 csomag, összesen csaknem 18,8 kilogramm kábítószergyanús, zöld növényi törmeléket rejtett el a férfi. A gyanúsítottat a rendőrök őrizetbe vették és kábítószer birtoklása miatt indítottak ellene eljárást.

Szerző

Vigyázat csalók! - Figyelmeztet a Szerencsejáték Zrt.

Telefonos csalási kísérletekre figyelmeztet a Szerencsejáték Zrt.: nevükben kéretlen telefonálók azzal keresnek meg embereket, hogy egy nyereményjátékban telefonszámukat kisorsolták - közölte a cég, kiemelve: a társaság nem szervez ilyen sorsolást.

 A közlemény szerint a Szerencsejáték Zrt. nem szervez olyan tárgynyeremény-játékot, amelyben a nyeremény átadása a játékos lakhelyén történik. Nem szervez olyan játékot sem, melynek nyertesét telefonszám alapján sorsolják ki, és nem azonosít nyertest nyeretlen szelvény alapján telefonon.

Szerző