Macskaürülék a lejárt élelmiszerek között - Razziázott a NAV

Publikálás dátuma
2016.09.09. 11:17
A kép illusztráció! FOTÓ: Thinkstock
Nagy mennyiségű lejárt szavatosságú húskészítményt, konzervet, tejterméket és édességet, valamint átcsomagoláshoz és a lejárati dátum átírásához használatos eszközöket találtak egy cég szegedi telephelyén a pénzügyőrök - tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken.

Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense közölte, a pénzügyőrök az elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszer (ekáer) adatai alapján ellenőriztek egy magyar tehergépjárművet, amely a bejelentés szerint illatszereket és vegyi árukat szállított belföldön. Gyanússá vált azonban, hogy a célállomáson nem működik a szállítmányhoz köthető vállalkozás, ezért a pénzügyőrök a telephelyet is átvizsgálták.

A helyszínen egy nagy alapterületű melegkonyhás vendéglátóipari egység volt, amely szemmel láthatóan már csak raktárként funkcionált. A pénzügyőrök a szörnyű higiéniás körülmények között 2233 üveg és zacskó fagyasztott húskészítményt és zöldséget, megközelítőleg 70 kiló összefagyott hústerméket, 8124 liter tejterméket, valamint másfél raklap csokoládét találtak. Valamennyi termék szavatossága lejárt, akadt olyan, amelyiké két éve. A fagyasztókban lévő nyersanyagok mellett macskaeledel, a csomagolt élelmiszerek közelében macskaürülék volt. Előkerült egy zsugorfóliázásra használt hőlégfúvó is, valamint aceton és egyéb olyan eszközök, eszközmaradványok, amelyeket a termékek átcsomagolásához, a lejárati idő eltüntetéséhez és átírásához használtak - tudatta az alezredes. A kormányhivatal helyszínre érkező munkatársai a raktárban talált termékek megsemmisítését rendelték el.

Szerző

Kémper - Szilvásyt és Laborczot is felmentették

Felmentette a "kémkedési per" vádlottjait a Kaposvári Törvényszék katonai tanácsa csütörtökön hozott elsőfokú határozatában. 

A Katonai Ügyészség Galambos Lajos nyugállományú vezérőrnagyot, a Nemzetbiztonsági Hivatal 2004 és 2007 közötti főigazgatóját kémkedéssel, Szilvásy Györgyöt, a Gyurcsány-kormány titokminiszterét felbujtóként elkövetett kémkedéssel, Laborc Sándor volt dandártábornokot, a Nemzetbiztonsági Hivatal 2007 és 2009 közötti főigazgatóját kémkedéssel kapcsolatban, hivatalos személy által elkövetett bűnpártolással, P. Lászlót, a kémbotrányban felbukkanó, orosz hátterű biztonságtechnikai cég tulajdonosát államellenes bűncselekményekkel vádolta meg.

A Kaposvári Törvényszék új eljárásban, azután hozott döntést, hogy a Fővárosi Ítélőtábla tavaly eljárási hibák miatt hatályon kívül helyezte a Debreceni Törvényszéknek az ügyben 2013-ban hozott elsőfokú ítéletét, ami 1 évtől 2 év 10 hónapig terjedő, letöltendő börtönbüntetésre ítélte a vádlottakat. A kémügy 2011 nyarán robbant ki. A Heti Válasz akkor azt írta: Laborc Sándor, volt NBH-főnök leadott hivatali laptopján találtak két, "Ovi" és "Bajusz" nevű mappát, amelyek Orbán Viktor és Kövér László megfigyeléséről tanúskodtak. A lap szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal még ellenzéki politikusi időszakában feltérképezte Orbán kapcsolati hálóját.

Egy másik szálon amiatt gyanúsíthatták meg a nemzetbiztonság egykori vezetőit, mert 2007-ben egy feltehetően orosz befolyás alatt álló céget bíztak meg az NBH dolgozóinak átvilágításával. A Zömök Kft. nevű céget P. László vezette. Ő a Szovjetunióban járt egyetemre, a felesége is odavalósi, és a cég társtulajdonosa egy orosz anyanyelvű nő. Ugyanez a P. László alapította az adócsalással és pénzmosással gyanúsított Eclipse Zrt.-t is. Az ügyben Balajti László, az elhárítás akkori irányítója tett feljelentést ismeretlen tettes ellen.

Szerző
Frissítve: 2016.09.08. 21:54

Szörnyű halál - Kútba zuhant egy férfi Hajdú-Biharban

Kútba esett és meghalt egy férfi a Hajdú-Bihar megyei Pocsajban csütörtök délelőtt - közölte a katasztrófavédelem sajtóügyeletese.

Rácz Máté elmondta, a holttestet a kétavértesi önkormányzati tűzoltók létra és mentőkötél segítségével emelték ki. A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja a rendkívüli haláleset körülményeit - mondta el Dobó Dénes, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. 

Szerző