Újabb döbbenetes hírrel állt elő Hadházy Ákos

Egyetemekről, professzorokról állítja Hadházy Ákos, az LMP társelnöke, hogy hatalmas volumenben, módszeresen dézsmálják a kutatásra szánt európai uniós forrásokat.

Az ellenzéki politikus csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján "a magyar értelmiség krémje által elkövetett" csalásokról szólva kijelentette: többen az LMP-nek jelzést adó érintettek közül nem vállalták nyilvánosan a nevüket, mert veszélyben érezték saját projektjüket, így - mint mondta - nem tudja minden információ hitelességét vállalni, hozzátette ugyanakkor, hogy a hallottakra talált egyértelmű és közvetlen bizonyítékot is. 

Anonim forrásokra hivatkozva számolt be egyes egyetemek gyakorlatáról: arról, hogy az oktatóknak a pénzügyi osztályon olyan megbízási szerződéseket kell aláírniuk, amelyeket aztán soha többet nem látnak, sem az abból befolyó forrásokat. Mint mondta, mások arról számoltak be: ahol kifizetik a támogatási forrásokat a kutatónak, ott ezzel párhuzamosan csökkentik az államtól kapott fizetést. Szerinte a kancellári rendszer egyik fő feladata az lehetett, hogy "ezeket a bulikat megbízható emberek szervezzék".

Szerző

Zsurek, pirog, mazurek

Egy izgalmas gasztro híd épül lengyel és magyar kulinária között, melynek érdekessége, hogy ezúttal ismert hazai szakácsok lengyel étkeket készítenek, míg lengyel kollégáik a magyar konyha remekeit álmodják az asztalra. S hogy mi sül ki belőle, megtudjuk szeptember 16-17-én a Danubius Hotel Gellért  nemrég felújított sörözőjében. 

Három kiváló hazai étterem, a hagyományos hazai ízeket francia technológiával elkészítő Vár: A Speiz, a Balaton-felvidék ízeit prezentáló Márga Budapest és a kreatív kortárs magyar sörkonyhát vivő Gellért Söröző három kiváló séfje, valamint két szenzációs, Michelin Bib Gourmand kategóriás lengyel étterem, illetve Varsó egyik legjobb borbár-éttermének konyhafőnökei különleges „kulináris crossover” akcióra készülnek. Lényege, hogy a neves lengyel szakácsok magyar alapanyagból, magyar ételeket kreálnak, míg a hazaiak ennek fordítottját teszik, lengyel ételeket készítenek lengyel összetevőkből.

A söröző hagyományosan izgalmas gasztrorendezvényeibe illeszkedik ez a különleges gasztroutazás - többek mellett - az emblematikus lengyel heringgel és a magyar mangalicával. Vasárnap Lengyel-Magyar Sunday brunch várja a gasztrokalandorokat, ahol a „több nyelven főző” Héjja László séf autentikus lengyel fogásokkal készül. Lesz majd zsurek, lengyel pirog, pomerániai csuka, mazurek, csak győzzük kóstolni.

Szerző

Zsurek, pirog, mazurek

Egy izgalmas gasztro híd épül lengyel és magyar kulinária között, melynek érdekessége, hogy ezúttal ismert hazai szakácsok lengyel étkeket készítenek, míg lengyel kollégáik a magyar konyha remekeit álmodják az asztalra. S hogy mi sül ki belőle, megtudjuk szeptember 16-17-én a Danubius Hotel Gellért  nemrég felújított sörözőjében. 

Három kiváló hazai étterem, a hagyományos hazai ízeket francia technológiával elkészítő Vár: A Speiz, a Balaton-felvidék ízeit prezentáló Márga Budapest és a kreatív kortárs magyar sörkonyhát vivő Gellért Söröző három kiváló séfje, valamint két szenzációs, Michelin Bib Gourmand kategóriás lengyel étterem, illetve Varsó egyik legjobb borbár-éttermének konyhafőnökei különleges „kulináris crossover” akcióra készülnek. Lényege, hogy a neves lengyel szakácsok magyar alapanyagból, magyar ételeket kreálnak, míg a hazaiak ennek fordítottját teszik, lengyel ételeket készítenek lengyel összetevőkből.

A söröző hagyományosan izgalmas gasztrorendezvényeibe illeszkedik ez a különleges gasztroutazás - többek mellett - az emblematikus lengyel heringgel és a magyar mangalicával. Vasárnap Lengyel-Magyar Sunday brunch várja a gasztrokalandorokat, ahol a „több nyelven főző” Héjja László séf autentikus lengyel fogásokkal készül. Lesz majd zsurek, lengyel pirog, pomerániai csuka, mazurek, csak győzzük kóstolni.

Szerző