Előfizetés

Városliget - Fórumot hirdetett a miniszteri biztos

Több mint száz civil és szakmai szervezet részvételével hirdetett Liget park fórumot szeptember 21-re a Liget Budapest projekt kert- és tájépítészeti feladatokért felelős miniszteri biztosa.

Persányi Miklós csütörtöki budapesti sajtóbeszélgetésén közölte, nemrég kinevezett biztosként három fő célt tűzött ki: kellemesebb és többeknek tetsző Ligetet; kevesebb autót, több természetet, valamint zöldebb Ligetet, még több fát szeretne. A biztos elmondta, újraszámoltatta a Liget zöldfelületi, beépítettségi, burkoltsági mutatóit, így kiderült, hogy a tervezett állapothoz képest is tovább lehet növelni a zöldfelületet, a telekhatáron túl is.

Csoóritól búcsúznak a budapesti múzeumban

Publikálás dátuma
2016.09.15. 18:03
Fotó: Népszava
Verseinek felolvasásával búcsúzik a héten elhunyt Csoóri Sándortól a fővárosi Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) szeptember 20-án, kedden.

A múzeum közleményében kéri azokat, akik részt vennének az esten, hogy válasszanak ki egy számukra fontos verset vagy versrészletet, és szándékukat jelezzék a muzeuminf@pim.huemail címen. A költőt, írót és esszéírót, a Magyar Demokrata Fórum (MDF) alapító-, valamint a Magyar Írószövetség örökös tagját életének 87. évében hosszan tartó súlyos betegség után érte a halál hétfő kora hajnalban.

Eltűnt maláj gép - Újabb darabra bukkantak

Publikálás dátuma
2016.09.15. 16:52
Keresik a roncsokat egy korábbi felvételen. FOTÓ: Paul Kane/Getty Images
Újabb darabját találhatták meg az eltűnt maláj gépnek Pemba szigetén, Tanzánia partjainál - írja a 24.hu a Reuters alapján. 

Tavaly júliusban a Madagaszkártól keletre fekvő Réunion szigetén találták meg a repülőgép szárnyának egyik részét. Réunion mintegy 3700 kilométerre van az Ausztráliához közel eső térségtől, ahová a gép utáni kutatási munkát eddig összpontosították. A gép egy további darabjára Mozambikban bukkantak. Ezeket a tárgyakat Ausztráliába küldték elemzésre, ahol úgy találták, hogy bizonyosan az eltűnt utasszállítóról származnak. A legújabb megtalált rész a gép külsejéből származhat, de szakértők még vizsgálják. A Malaysia Airlines MH370-es járata, egy Boeing 777-es típusú gép Kuala Lumpurból Pekingbe tartó útján 2014. március 8-án tűnt el 239 emberrel a fedélzetén.