A 20. helyen Storck válogatottja

A magyar válogatott egy helyet rontva augusztushoz képest a 20. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) szeptemberi világranglistáján. 

A csütörtökön kiadott legfrissebb rangsorban Argentína továbbra is vezet Belgium előtt, Németország viszont Kolumbiát megelőzve feljött a harmadik pozícióba.

A dél-amerikai együttes - holtversenyben az öt helyet javított brazil nemzeti tizeneggyel - a negyedik.

Az Európa-bajnok portugálok - a magyarok vb-csoportellenfelei - a hetedik helyet foglalják el.

A világbajnoki selejtezőben ugyancsak a magyarral együtt szereplő csapatok közül a svájci a 16., a lett a 95., a feröeri a 111., az andorrai pedig a 203. helyen áll.

Szerző

Görög főtitkár a FIFA-nál

Teodorisz Teodorikisz maradt az Európai Labdarúgó-szövetség főtitkára, az UEFA szerdán megválasztott elnöke, a szlovén Aleksander Ceferin ugyanis megerősítette tisztségében a sportvezetőt, aki március eleje óta ideiglenesen látta el a tisztséget. 

A görögöt korábban a februárban a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnökének választott Gianni Infantino jobbkezének tartották.

Teodorisz Teodorikisz Szavvasz Teodorikisz fia, utóbbi az Olympiakosz Pireusz labdarúgócsapatának alelnöke - ellene eljárás indult bundázás vádja miatt.

Szerző

Olimpikonokkal is találkozhatnak a Sportágválasztón

Csaknem száz sportágat próbálhatnak ki pénteken és szombaton 9-től 17 óráig az érdeklődők a XIX. budapesti Nagy Sportágválasztón a Merkapt Sportközpontban (Budapest, XI. Maglódi út 12a), ahol riói olimpikonokkal is találkozhatnak.

A rendezvényre a belépés ingyenes. Az előre bejelentkezett oktatási intézmények csoportjait pénteken egész nap, míg az egyéni látogatókat, családokat pénteken 14 óra után, valamint szombaton várják.

Szerző