LMP: a magasabb bérek által bővülhetne a gazdaság

Az LMP a magasabb bérek politikájában és az oktatás színvonalának emelésében látja a gazdasági növekedés lehetőségét.

Schmuck Erzsébet, az ellenzéki párt országgyűlési frakcióvezetője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján bírálta Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert, aki szerinte vendégmunkásokkal oldaná meg a hazai munkaerőhiányt és Matolcsy György jegybankelnököt is, aki "a selyemútba kapcsolná be" az országot. Az LMP a hazai kis- és közepes vállalkozások, valamint a jövő iparágainak megerősítésével állítaná saját lábára a jelenleg multinacionális vállalatoknak kitett magyar gazdaságot - szögezte le.  A frakcióvezető a költségvetés előnyös számait a kedvező nemzetközi környezettel magyarázta, jelezve, hogy több környező ország nagyobb bővülést könyvelhetett el.

Szerző
Témák
LMP bérek

1,9 millió autót hív vissza a Fiat Chrysler

Publikálás dátuma
2016.09.16. 13:32
Fotó: Bill Pugliano/Getty Images
A Fiat Chrysler Automobiles (FCA) elővigyázatossági okokból 1,9 millió autót hív vissza légzsákok javítására - számolt be pénteken az FCA közleményére hivatkozva a német manager magazin hírportál.

A visszahívási akció az FCA Chrysler, Dodge, Jeep és Lancia márkáinak egyes 2010 és 2014 közötti évjáratú, túlnyomórészt az észak-amerikai piacon értékesített modelljeit érinti. Az FCA az Egyesült Államokban 1,4 millió, Kanadában 143 ezer, Mexikóban pedig 82 ezer autót hív vissza.  A világ többi részén 284 ezer autót érint a visszahívási akció, Európában pedig kizárólag a 2012-es és 2013-as Lancia Flavia modelleket. A visszahívási akció indoklásában az FCA közleménye rámutat, hogy légzsákok vezérlőegységének meghibásodása miatt baleset esetén előfordulhat, hogy a légzsák nem fújódik fel.

Szerző

Vásárlói szokások

Tudom, hogy mostanában nagyon sok problémája van a kereskedelmi cégeknek a vasárnapi újra nyitás miatt. A dolgozók túlterheltek, és nem a vásárlók rossz szokásait figyelik. Csak röviden írnám le a problémát, mert a témám azt hiszem másoknak sem tetszik. A lényeg: kisgyerekes szülők koszos, sáros, kutya ürülékes cipő talppal beállítják gyerekeiket a bevásárló kocsikba. Ez felháborító! Miért kell nekem az általam vásárolt élelmet egy ilyen koszos kocsiba raknom? Egy példa: a gyerek összetaposta a zsemlét, a szülő fogta zacskóstól vissza hajította a többi közé és mint aki jól végezte dolgát vett másikat. Nem tudom hogy lehetne meg akadályozni ezt a viselkedést. A megjegyzésünkre a szülő majdnem nekünk rontott. Itt kérem a kereskedelmi vezetőket, hogy valamilyen írással jelezzék, "a kocsiba gyereket beállítani tilos!" Nekem is két gyermekem van, de nem teszem.