Nem fogy a magyar annyira

Publikálás dátuma
2016.09.22. 19:20
Illusztráció: Thinkstock
Mérséklődött a természetes népességfogyás - derül ki a KSH legfrissebb jelentéséből. 

Kevesebben születtek, de kevesebben is haltak meg 2016 első hét hónapjában, mint az előző év azonos időszakában. Az idén januártól júliusig 51 882 gyermek született, ami 1,4 százalékos visszaesés. A halálozások száma ugyanakkor 9,7 százalékkal csökkent, 72 477 volt. A természetes fogyás 20 595, 7001-gyel kevesebb volt az egy évvel korábbinál. Ami a halálozásokat illeti, a májusi és júniusi elenyésző emelkedést leszámítva a többi hónapban sokkal kevesebben vesztették életüket, mint egy évvel korábban. Így összességében a természetes fogyás mérséklődött: 25 százalékkal csökkent a tavalyihoz képest.

Szerző

Deutsch digitális oktatást jelentett be 2020-tól

Tömeges élmény lesz a 2018-19-es tanévben, hogy digitálisan működik az oktatási rendszer, a 2020-21-es tanévben pedig kivételek se nagyon lesznek - mondta az Indexnek Deutsch Tamás, miniszterelnöki biztos, aki meghívást kapott az ENSZ 71. ülésszakának egyik kísérő rendezvényére, hogy ott bemutassa a hazai digitális reform részleteit. 

A Digitális Oktatási Stratégia jobb infrastruktúrát, egyszerűbb adminisztrációt, digitális eszközöket és tananyagokat, a tanárok továbbképzését, a diákoknak pedig modern oktatást ígér. A stratégiát a kormány elfogadta, és Deutsch szerint a végrehajtásról a következő hetekben születik kormányhatározat.

Szerző

Szabálytalanságok a Jobbiknál és az LMP-nél

Szabálytalanságokat tárt fel az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a Jobbik és az LMP, valamint pártalapítványaik 2013-2014-es gazdálkodásának törvényességi ellenőrzése során - olvasható a számvevőszék honlapján megjelent tájékoztatóban.

Az ellenőrzés megállapította, hogy a Jobbik 2013-as és 2014-es könyvvezetése és gazdálkodása több szempontból sem felelt meg a jogszabályok előírásainak. Az LMP esetében azt állapították meg, hogy a párt a 2014-es pénzügyi kimutatását határidőn túl tette közzé a honlapján, emellett a beszámoló, illetve a pénzügyi kimutatás összeállítása során sérült több számviteli alapelv is. Az ÁSZ javaslatokat fogalmazott meg, amelyekre 30 napon belül intézkedési tervet kell a pártoknak készíteniük.

Szerző