Torna ob - Az egy év kihagyással versenyző Berki Krisztián bajnok lett

A lólengés londoni olimpiai bajnoka, Berki Krisztián egy év után a tornászok szombati országos szerbajnokságán versenyzett ismét, és aranyérmet nyert.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint rendkívül sokan voltak kíváncsiak az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki visszatérésére, aki telt ház előtt mutathatta be gyakorlatát a budapesti Tornacsarnokban.  "A végén ugyan hibázott, leesett a szerről, de így is a nevéhez méltó elegáns bemutatóval tért vissza" - áll a beszámolóban.

"Nagyon vártam ezt a viadalt, és bevallom őszintén, izgultam is. Kicsit ideges voltam, feszült csend lett a teremben, amint a lóhoz léptem. Általában ki tudom zárni a külső zajokat, de most még a zenei váltásokat is hallottam a nagy csönd miatt. Szerencsére, amikor elindult a gyakorlatom, ez megszűnt, és sikerült megnyugodnom" - nyilatkozta Berki Krisztián.
Hozzátette: jól halad a felkészüléssel, amit januárban kezdett el.

"A műtött vállam mindent érez, minimális fájdalmaim vannak, de teljesen jól működik. Bár a végén rontottam, de sikerült nyernem, aminek nagyon örülök. Hosszú távú terveim között szerepel, hogy indulok a tokiói olimpián, ehhez viszont az kell, hogy minél több versenyen részt tudjak venni. Még vissza kell rázódnom, de úgy érzem, jó úton haladok" - mondta Berki.
Lovon a korábbi Grand Prix-győztes Kállai Zoltán végzett a második helyen, aki vállműtéte miatt szintén régóta, másfél éve nem versenyzett.

A nőknél a kétszeres olimpikon Böczögő Dorina második lett ugrásban, a riói ötkarikás játékokon indult Kovács Zsófia pedig győzött felemáskorláton. Az országos szerbajnokság vasárnap 10.30-tól folytatódik.

Eredmények, országos szerbajnokság:
férfiak:
talaj:
1 Vágner Levente (FTC Ybl Tervező) 14.250 pont
2. Fehér Márk (FTC Ybl Tervező) 14.150
3. Babos Ádám (FTC Ybl Tervező) 13.950
lólengés:
1. Berki Krisztián (UTE) 14.900
2. Kállai Zoltán (BHSE) 14.800
3. Vágner Levente (FTC YBL Tervező) 14.650
gyűrű:
1. Tálas Bence (Vasas SC) 14.600
2. Vágner Levente (FTC Ybl Tervező) 13.800
3. Babos Ádám (FTC Ybl Tervező) és Scweigert Dávid (FTC Ybl Tervező) 13.650

nők:
ugrás:
1. Dévai Boglárka (Delfin SI SE) 13.675
2. Böczögő Dorina (TC Békéscsaba) 13.525
3. Divéky Luca (KSI SE) 13.025
felemáskorlát:
1. Kovács Zsófia (Dunaferr SE) 13.400
2. Dévai Boglárka (Haladás SE) 11.100
3. Divéky Luca (KSI SE) 11.000

Szerző

Szilágyi Liliána januártól az Egyesült Államokban folytatja

Az Egyesült Államokban folytatja úszópályafutását a riói nyári játékokon is szereplő Szilágyi Liliána, a kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok - adta hírül Facebook-oldalán a hazai sportági szövetség szombaton.

A Honvéd 19 éves versenyzője januártól tanul majd a tengerentúlon, ahol a Gainesville városában található University of Florida, közkeletű nevén a Gators egyetem diákja lesz. A swimswam.com szakmai honlap beszámolója azt emelte ki, hogy Szilágyi, aki Rio de Janeiróban 100 méter pillangón 13., 200-on pedig 10. lett, az előfutamokban úszott különösen kiemelkedően. Az írás nagy teret szentelt a sportoló eredményeinek, így mindenekelőtt azt hangsúlyozza, hogy a magyar tehetség, aki 2014-ben, a nankingi ifiolimpián mind 100, mind 200 méteren aranyérmes volt, pillangón a világ legjobbjai közé tartozik. 

Szilágyi Liliána 2012-ben ifjúsági Európa-bajnok volt 200-on, a 2013-as junior-világbajnokságon mindkét számban másodikként végzett. A felnőttek között a 2015-ös vb-n 200 méteren ötödik lett, a 2016-os londoni Európa-bajnokságon a leghosszabb pillangótávon ezüstérmet érdemelt ki, míg 100-on negyedikként zárt.

Szerző

Kontra - Béla bácsi dilemmája

Béla bácsi nehezen döntött. A magyar futballal kapcsolatban „mindenevő” nyugdíjas a hétközi játéknapon Dárdaiék müncheni vendégjátékát követte volna figyelemmel, de mivel ezzel egy időben rendezték a honi élvonal nagy meccsét is, rövid vívódást követően a Vidi-Fradit választotta. Nézte is éber figyelemmel huszonöt percen keresztül, aztán levett egy kazettát a polcról. Koros készüléke kisvártatva már az osztrák-magyar Eb-mérkőzés szalagját cincálta.

Béla bácsinak Szalai és Stieber góljai között csakugyan eszébe jutott, mit ötlött ki a nagy nyári örömködés közepette: a fejébe vette, hogy sokévnyi távolmaradás után újra visszatér a lelátóra. Bár tudta, hogy ez a foci már nyomokban sem emlékeztet azokra az időkre, amikor ő rendszeresen a Népstadion lépcsőit taposta, az eső áztatta nyitányon ott volt az Illovszkyban az Újpest-Vasason, majd a Bozsikban a Honvéd-Fradin és még kétszer a régi sikereit megidéző Vasas hazai találkozóján. Élmény az volt újra, ha futball nem is.

Most Fradi-Újpest következik. Bélát egész ősszel foglalkoztatta a derbi gondolata, döntését mégis megnehezíti, hogy manapság a Fradi találkozóinak megtekintését regisztrációhoz kötik. Az öreg tisztességben megőszült semleges szurkolóként nem szívesen köteleződne el ilyenformán, a szög azonban akkor bújt ki a zsákból, amikor fiának kerek perec bevallotta: maceraként éli meg a jegyvásárlás feltételeként előírt procedúrát.

Béla bácsi tegnap este még megnézte a német bajnokit, ám közben végig arra gondolt: lehetséges, hogy csak ő reagálja túl ezt az egyszerű kérdést, s a legjobb lenne, ha kora este kisétálna az Üllői útra, s jegyet váltana, mint az a pár ezer drukker, aki így tesz? Mindenesetre ma reggelig nem döntötte el, estig azonban még van ideje kitalálni. Mint ahogy a távol maradó ezreknek is.

Szerző
Témák
foci