Ámokfutó a bevásárlóközpontban - Elfogták a gyanúsítottat

Elfogták szombat este az Egyesült Államok északnyugati részén lévő Washington államban a több halálos áldozatot követelő, előző napi burlingtoni lövöldözés gyanúsítottját. Az NBC televízió helyi híradójának információi szerint egy húszéves férfit fogtak el a Burlingtontól csaknem 50 kilométernyire délnyugatra fekvő Oak Harborban. A nagy erőkkel nyomozó rendőrség akciójáról és a gyanúsított kilétéről Mark Francis Washington állam rendőrségének szóvivője adott tájékoztatást. 

Francis szerint az őrizetbe vett férfi nem spanyolajkú, ahogyan a rendőrség korábban gyanította, hanem törökországi születésű, húszéves és Arcan Cetinnek hívják. Iskoláit már az Egyesült Államokban végezte, a néhány ezer lelket számláló kisvárosban, Oak Harborban él, és egy fűszerboltban dolgozik. Nem amerikai állampolgár, de legálisan, állandó lakosként, munkavállalási engedéllyel tartózkodik az Egyesült Államokban. Tettének okairól a rendőrség egyelőre nem mondott semmit.

A férfi péntek este lövöldözött egy burlingtoni bevásárlóközpontban. Három nő azonnal meghalt, egy 16 éves fiatal lány és egy férfi pedig szombatra virradóra a kórházban halt bele sebesüléseibe. A bevásárlóközpont biztonsági kamerái rögzítették, amint a férfi bemegy a Macy's áruházba, és lövöldözni kezd, így még pénteken este a fotójával együtt kiadták a körözést ellene. Az áruházban megtalálták a gyilkos fegyvert is. A rendőrség és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) illetékesei már péntek este közölték, hogy magányos gyilkosról van szó, és kizárható a terrorakció. A rendőrségi szóvivő ezt szombaton éjjel ismét megerősítette. Steve Sexton, Burlington polgármestere nyilatkozatában azt hangsúlyozta, hogy a csöndes és nyugalmas kisváros élete mindörökre megváltozott.

Burlington Seattle várostól mintegy száz kilométerre északra fekszik.

Szerző

Két település a kormány ellen

Nem tárgyal Brüsszellel migránsok betelepítéséről a szegedi városvezetés – mondta Botka László a Hír TV-nek. Szeged szocialista polgármestere azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy több kormánypárti képviselő is arról beszélt korábban, hogy egyes baloldali városok Brüsszel kérésére a magyar kormányt megkerülve menekülteket fogadnának be. 

A városvezető szerint jogi lehetőség sincs arra, hogy bármilyen illegális bevándorlót betelepítsenek bármelyik magyar településre. „Természetesen nincs így és ezt azok is pontosan tudják, akik ilyeneket mondanak, éppen az ellenkezőn dolgozunk, azon, hogy a magyar fiatalokat itt tudjuk tartani Magyarországon” – mondta Botka.

Hasonlóan döntött tegnapi rendkívüli ülésén Gödöllő önkormányzata is, ugyanis nem szavazták meg a kormány által országosan körbeküldött határozati javaslatot, az uniós kötelező betelepítési kvóta ellen. A város polgármestere ugyanakkor visszautasította a térség fideszes országgyűlési képviselőjének állítását, miszerint 1500 migránst telepíthetnek be Gödöllőre, ha a képviselő-testület nem szavazza meg a kormány javaslatát.

„Nagyon sajnálom, hogy ön úgy minősítette a várost, hogy azok a települések vannak veszélyben, mely települések nem foglalkoztak vagy nem támogatták a Fidesz pártpropaganda által előterjesztett határozati javaslatot. Milyen alapon gondolja ezt a diszkriminációt a települések között? Milyen alapon képviselő úr? Hogy mer ön ilyen típusú magatartást itt nyilvánosan elmondani? Hogy azok vannak veszélyben, akik nem támogatták. Akkor mégiscsak tud valamit ezekről a betelepítési kérdésekéről. Akkor legyen szíves ossza meg velünk”- fogalmazott felszólalásában Gémesi György.

Szerző

Van ötös a lottón!

Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki: 8, 29, 59, 77, 89. Öt találatos szelvény 1 darab, nyereménye 538.536.140 forint; négy találatos szelvény 25 darab, nyereményük egyenként 2.064.845 forint; három találatos szelvény 2.544 darab, nyereményük egyenként 21.485 forint; két találatos szelvény 73.287 darab, nyereményük egyenként 1.450 forint. Joker: 735060 - egy darab Joker-telitalálatos szelvény volt, nyereménye 23.289.685 forint.

A hatos lottó nyerőszámai: 5, 14, 24, 29, 32, 37 

Nyeremények:

6 találatos szelvény nem volt;
az 5 találatos szelvényekre 482 530;
a 4 találatos szelvényekre 7475;
a 3 találatos szelvényekre 1490 forintot fizetnek.

Szerző
Témák
ötös lottó
Frissítve: 2016.09.25. 18:45