Körúti robbantás - PM: különbséget kell tenni a tények és a mesebeszéd között

A Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja arra kérte a Központi Nyomozó Főügyészséget, hogy a Teréz körúti robbantás ügyében végzett szakmai munka fejleményeiről folyamatosan tájékoztassák a közvéleményt.

Barabás Richárd hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy a politikusoknak, amennyire csak lehet, távol kell tartaniuk magukat az ügytől. Ebben a feszült helyzetben, egy héttel a kvótanépszavazás előtt fontos különbséget kell tenni a tények és a "mesebeszéd" között, mindenkinek meg kell őriznie a higgadtságát és a tények talaján állva racionális következtetéseket kell levonni - közölte.

A politikus elítélte a merényletet, és mielőbbi gyógyulást kívánt a megsérült rendőröknek. A főváros VI. kerületében, a Teréz körúton, a Király utcai kereszteződésben lévő egyik földszinti üzlethelyiségnél szombat éjjel történt robbantás, amelyben két rendőr megsérült.

Szerző

Újabb 7 milliárddal dobták meg az MTVA-t

Publikálás dátuma
2016.09.26. 14:27
Fotó: Népszava
Hétmilliárd forintos póttámogatást kapott a médiaszolgáltatási alap Karas Monikától, az NMHH elnökétől – értesült a Népszabadság.

Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kérésére biztosította a hétmilliárd forintos pótlólagos támogatást. Az állami média eredetileg idén 77,7 milliárd forintból gazdálkodott volna, ezt növelték 84,7 milliárdra.

Az NMHH arról tájékoztatott: az ­MTVA kérelmében azt jelezte, hogy a gazdálkodásában – különös tekintettel az idei kiemelt világsportesemények közvetítési díjaira, az M5 csatorna elindítására – olyan finanszírozási nehézségek merültek fel, amelyek veszélyeztetik közfeladatának ellátását.

Nem ez az első eset, hogy év közben kipótolják az állami média feneketlennek tetsző pénzeszsákját. Tavaly az NMHH zárszámadási törvényéből derült ki, hogy Karas Monika 10,6 milliárd forinttal megnövelte az ­MTVA amúgy is rekordösszegű, 80 milliárd forintos költségvetési támogatását. Emellett a kormány tavaly átvállalta a médiaszolgáltatási alap 47,2 milliárd forintos adósságát is.

A teljes cikket itt olvashatja. 

Szerző

Eltűnt Lovas János

Lovas Jánost augusztus 12-én látták utoljára, azóta senki nem tudja, hol van, életjelet nem adott magáról. A férfi telefonon sem elérhető, pedig lányával napi szinten beszélt.

Az eltűnt apa rokonai azt kérik, hogy aki tud valamit a férfi hollétéről, az jelentkezzen a rendőrségen.

A férfit Hegyeshalom buszvégállomáson látták utoljára augusztus 12-én. Családja szerint elképzelhető, hogy Ausztriába vagy Svájcba utazott. Lovas János 179 centi magas, 85 kiló. Kék szeme, rövid, ősz, haja van. Állandóan baseball sapkát hord, amit csak alváskor szokott levenni. Különös ismertető jelei a bal vállán lévő sárkány tetoválás - írja a Faktor.

Szerző