Előfizetés

Szörnyethalt a kamionba csapódó teherautó sofőrje az M3-ason

Szörnyethalt egy kisteherautó sofőrje, amikor járművével egy kamionba hajtott az M3-as autópályán, Gelejnél.

Az autópálya 144. kilométerszelvényében kamionba hajtott egy kisteherautó, aminek sofőrje az ütközés következtében életét vesztette. A rendőrök, az autópálya főváros irányába tartó szakaszát rövid időre lezárták, majd a forgalmat belső sávban újra indították. A várható torlódás miatt kérjük a rendőrség kérte az arra közlekedők fokozott figyelmét.

Brutális állatkínzás Vértesszőlősön

A Tatabányai Rendőrkapitányság állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást egy 58 éves vértesszőlősi lakos ellen. A gyanúsított szeptember 23-án egy vértesszőlősi dűlőben gépjárművéhez kötötte a tulajdonában lévő deres csődört, valamint a póni kancát. 

A férfi az állatok fején lévő kötőféket a tehergépkocsi vonóhorgához rögzítette, majd nagy sebességgel vontatta őket. Menet közben a kisebbik állat elesett, azonban a tettes a földön fekvő, oldalára fordult pónit tovább vonszolta. Az eset során a ló horzsolás, zúzódásos, maradandó sérüléseket szenvedett. A rendőrök a férfit a Tatabányai Rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták.

Körúti robbantás - Távirányítót használt az elkövető?

Távirányítót használhatott az a férfi, aki szombat késő este robbantott a fővárosi Teréz körúton - írja a Magyar Idők. A lap szerint a férfi előre az épület elé tette a bombát tartalmazó csomagot, és lesben figyelte a két rendőrt. Akkor robbantotta fel a szerkezetet egy távirányító segítségével, amikor a járőrök mellé értek.  

A Magyar Idők információját szemtanúk is megerősítették, és a történteket rögzítette kamera is. Tegnap este fél hétig már 145 kamera felvételét kezdte elemezni a rendőrség.

Korábban írtuk: a nyomozók vasárnap késő este fejezték be a helyszínelést a Teréz körúton, ahol szombat este egy házi készítésű robbanószerkezettel elkövetett robbantásban sebesült meg két járőröző rendőr. Papp Károly országos rendőrfőkapitány vasárnap az egész magyar rendőrség elleni támadásnak nevezte a robbantást. A hatóságok több száz rendőrrel és a TEK-kel keresik az elkövetőt, és a lakosság segítségét továbbra is kérik, a tanúkat szükség esetén védelem alá is helyezik. Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke a hétfőre összehívott nemzetbiztonsági bizottság ülése után elmondta, hogy a dzsihadista motiváció nem valószínűsíthető a robbantással kapcsolatban, de az indítékokról eddig keveset tudni.