Előfizetés

Két település a kormány ellen

Nem tárgyal Brüsszellel migránsok betelepítéséről a szegedi városvezetés – mondta Botka László a Hír TV-nek. Szeged szocialista polgármestere azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy több kormánypárti képviselő is arról beszélt korábban, hogy egyes baloldali városok Brüsszel kérésére a magyar kormányt megkerülve menekülteket fogadnának be. 

A városvezető szerint jogi lehetőség sincs arra, hogy bármilyen illegális bevándorlót betelepítsenek bármelyik magyar településre. „Természetesen nincs így és ezt azok is pontosan tudják, akik ilyeneket mondanak, éppen az ellenkezőn dolgozunk, azon, hogy a magyar fiatalokat itt tudjuk tartani Magyarországon” – mondta Botka.

Hasonlóan döntött tegnapi rendkívüli ülésén Gödöllő önkormányzata is, ugyanis nem szavazták meg a kormány által országosan körbeküldött határozati javaslatot, az uniós kötelező betelepítési kvóta ellen. A város polgármestere ugyanakkor visszautasította a térség fideszes országgyűlési képviselőjének állítását, miszerint 1500 migránst telepíthetnek be Gödöllőre, ha a képviselő-testület nem szavazza meg a kormány javaslatát.

„Nagyon sajnálom, hogy ön úgy minősítette a várost, hogy azok a települések vannak veszélyben, mely települések nem foglalkoztak vagy nem támogatták a Fidesz pártpropaganda által előterjesztett határozati javaslatot. Milyen alapon gondolja ezt a diszkriminációt a települések között? Milyen alapon képviselő úr? Hogy mer ön ilyen típusú magatartást itt nyilvánosan elmondani? Hogy azok vannak veszélyben, akik nem támogatták. Akkor mégiscsak tud valamit ezekről a betelepítési kérdésekéről. Akkor legyen szíves ossza meg velünk”- fogalmazott felszólalásában Gémesi György.

Van ötös a lottón!

Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki: 8, 29, 59, 77, 89. Öt találatos szelvény 1 darab, nyereménye 538.536.140 forint; négy találatos szelvény 25 darab, nyereményük egyenként 2.064.845 forint; három találatos szelvény 2.544 darab, nyereményük egyenként 21.485 forint; két találatos szelvény 73.287 darab, nyereményük egyenként 1.450 forint. Joker: 735060 - egy darab Joker-telitalálatos szelvény volt, nyereménye 23.289.685 forint.

A hatos lottó nyerőszámai: 5, 14, 24, 29, 32, 37 

Nyeremények:

6 találatos szelvény nem volt;
az 5 találatos szelvényekre 482 530;
a 4 találatos szelvényekre 7475;
a 3 találatos szelvényekre 1490 forintot fizetnek.

Kézilabda-BL - Döntetlennel kezdett a Veszprém

Publikálás dátuma
2016.09.24. 21:27
A kölni küzdőtér – itt rendezik a Bajnokok Ligája végjátékát, ide jutna el negyedszer is a Veszprém - Fotó: Getty Images/Sascha
 A legutóbbi idényben döntős Telekom Veszprém 24-24-es döntetlent játszott a Flensburg otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek nyitófordulójában, szombaton.

Bajnokok Ligája, A csoport, 1. forduló: Flensburg-Handewitt (német) - Telekom Veszprém 24-24 (10-13)

A várakozásoknak megfelelően rendkívül szoros csatát láthatott a közönség, sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a játékrész hajrájában a Veszprém, elsősorban a négygólos Momir Ilicnek, és Mikler Roland kapus remek védéseinek köszönhetően, három góllal ellépett.

A fordulást követően mindössze tíz perc után hatgólosra nőtt a magyar előny, azonban ezt egy rövidzárlat követte, ebben az időszakban pedig kettőre feljött a Flensburg. Xavi Sabaté időkérése után rendezte sorait a magyar bajnok, s szűken ugyan, de vezetett.
A végjáték drámai küzdelmet hozott: a Veszprém egygólos előny birtokában, emberhátrányban bő negyven másodperccel a vége előtt támadhatott. Az időkérés után a magyar csapat a kapusa nélkül akarta eldönteni a találkozót, de labdát veszített, a Flensburg pedig egy üres kapus góllal pontot mentett.

csütörtökön játszották:
Schaffhausen (svájci) - Bjerringbro-Silkeborg (dán) 24-25 (12-10)
vasárnap játsszák:
Wisla Plock (lengyel) - Barcelona (spanyol) 18.00
THW Kiel (német) - PSG (francia) 19.30

B csoport:
Meskov Breszt (fehérorosz) - Kielce (lengyel) 24-29 (14-11)
később:
Celje (szlovén) - PPD Zagreb (horvát) 18.30
vasárnap játsszák:
Kristianstad (svéd)-Vardar Szkopje (macedón) 16.15
MOL-Pick Szeged - Rhein-Neckar Löwen (német) 17.00

A két csoportból az első helyezettek egyből a negyeddöntőbe jutnak, a 2-6. helyezettek a nyolcaddöntőben folytatják.