Előfizetés

Fenyegetőző polgármester - Az OLAF-hoz fordult a DK

Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF) fordult egy a győrújfaluiakat a kvótareferendumon való részvételre, illetve nem szavazatra buzdító szórólap miatt.

 Varju László alelnök szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján a 444.hu cikkére hivatkozva azt mondta, Győrújfalu polgármestere a szórólapon "azzal fenyegetőzik", hogy a jövőben akkor kapnak majd uniós forrásokat a kormánytól, ha a vasárnapi népszavazáson nemmel szavaznak. Nehéz megítélni, hogy ez kétségbeesést vagy politikai szándékot takar, de az felháborító, hogy a kormány magyar települések és vállalkozások fejlesztésére szánt uniós forrásokat a Fideszhez való hűség alapján akar elosztani - fogalmazott, hozzátéve: ez nem csak a demokratikus jogállami működéssel megy homlokegyenest szembe, hanem az uniós szabályokkal is.

A Demokratikus Koalíció minden "fideszes pénzosztást" ki fog vizsgálni Magyarországon - mondta a politikus, aki felháborítónak nevezte, hogy csak az juthat EU-s pénzekhez, aki támogatja a kormány EU-ellenes propagandáját. Varju László a DK nevében arra kért mindenkit, hogy "ne engedjen a Fidesz zsarolásának, fenyegetőzésének", és távolmaradással tegye érvénytelenné az "álnépszavazást".

Körúti robbantás - Keresik a nőt, aki elsétált a járőrök mellett

A Központi Nyomozó Főügyészség a Teréz körúti robbantással kapcsolatban továbbra is kéri a szemtanúk jelentkezését és a felvételek megőrzését - tájékoztatott a főügyész.

Keresztes Imre felhívásában azt írta: a főügyészség kéri azoknak az állampolgároknak a jelentkezését, akik a VI. kerületi Teréz körúton szombaton, szeptember 24-én 22 óra 36 perckor történt robbantásról készült, a rendőrség által hétfőn közzétett videofelvételen felismerik magukat, és még nem hallgatták őket ki tanúként. 

Kérte, ezek az emberek jelentkezzenek a rendőrségnél a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-620-107-es számon vagy a "Telefontanú" 06-80-555-111-es zöldszámán. Kiemelten kérik annak a nőnek a jelentkezését, aki a robbantás előtt pár másodperccel elsétált a rendőrjárőr mellett. Az említett szenély a police.hu-n közölt videón is látható:

Felkavaró felvétel (18+)!

A Központi Nyomozó Főügyészség továbbra is kér mindenkit, aki Budapest közigazgatási területén található videókamera által készített felvétellel rendelkezik, hogy a 2016. szeptember 24-én és 25-én készült felvételeket őrizze meg - írta Keresztes Imre.

A főügyész ismertette: a Központi Nyomozó Főügyészség előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyomoz a Teréz körúton történt robbantás miatt. A nyomozást soron kívül, nagy erőkkel, a rendőrséggel együttműködve végzik - közölte.

Kérte azt is, hogy akinek az elkövető személyével, illetve tartózkodási helyével kapcsolatban bármilyen információja van, az tegyen bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-620-107-es számon vagy a "Telefontanú" 06-80-555-111-es zöldszámán. A bejelentést a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívók valamelyikén is meg lehet tenni, illetve személyesen bármelyik rendőri szervnél. Keresztes Imre felidézte azt is, hogy az országos rendőrfőkapitány a nyomravezetőnek nettó 10 millió forint díjat tűzött ki. A bejelentő személyét bizalmasan kezelik - írta a főügyész.

Tarlós kiosztotta az MSZP-s képviselőt a Fővárosi Közgyűlésen

Publikálás dátuma
2016.09.28. 13:23
Tarlós István főpolgármester és Kocsis Máté a Fővárosi Közgyűlés ülésén 2016. szeptember 28-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Tarlós István főpolgármester provokációnak minősítette azt a szocialista kezdeményezést, amelyben egy közgyűlési vitanap lebonyolítását kérték az elmúlt tíz év visszásságainak kibeszélésére.

A szocialista Horváth Csaba napirend előtti kezdeményezésére reagálva Tarlós István kijelentette: személyes véleménye szerint Horváth Csaba a politikusoknak ahhoz a szűk rétegéhez tartozik, akik azt gondolják, hogy az ellenzék egyetlen dolga az "ostoba cirkuszok" tartása. Ne akarjon olyan vitanapot rendezni, ahol megpróbálják összemosni "a maguk disznóságait" az utóbbi hat évben történtekkel - mondta Horváth Csabának a főpolgármester.