Előfizetés

Lángoló hajtóművel szállt fel egy Boeing (videó)

Kigyulladt egy Boeing 777-es repülő hajtóműve, de már nem tudott megállni – írja a hvg.hu.

Már javában dübörgött a Párizs Orly repülőtér futópályáján az Air France 852-es járata, amikor lángok csaptak ki a hajtóműből. A gép már olyan sebességgel haladt és olyan közel volt a futópálya végéhez, hogy nem tudták megszakítani a felszállást.

Az AIRportal beszámolója szerint úgynevezett kompresszor-átesés miatt miatt gyulladt ki a Boeing 777-200-as bal oldali hajtóműve. A repülőgép személyzete folytatta a felszállást, 6000 láb magasságig emelkedett, majd ott mintegy egy órás körözés közben kiengedték a felesleges üzemanyagot és Charles de Gaulle repülőtéren hajtottak végre kényszerleszállást.

A teljes cikket itt olvashatja! 

A videót is a hvg.hu tette közzé.

Lakástűz Hévízen

Kigyulladt egy négyszintes hévízi társasház egyik lakása péntek este, az épületet többeknek is el kellett hagyniuk, egy nőt az erkélyéről mentettek ki a tűzoltók - közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Cseresznyés Dániel elmondta: a négyszintes épület harmadik emeletén lévő egyik lakásban keletkezett a nagy kiterjedésű tűz, ami miatt egy nő az erkélyre menekült. Innen a tűzoltók létrával mentették ki, majd kivizsgálásra a mentők kórházba vitték.

A József Attila utcai épület oltására Keszthelyről, Zalaegerszegről, Pacsáról és Zalakarosról is érkeztek tűzoltók, akiknek rövid idő alatt sikerült elfojtaniuk a lángokat. A szóvivő hozzátette: egyelőre kérdéses, hogy a tűz keletkezési helye feletti lakásokba mikor térhet vissza az ott lakó négy ember.

Halálra gázolt egy embert egy InterCity Budapesten

Halálra gázolt egy embert a Nyugati pályaudvarról Szegedre tartó Feszty InterCity a Városligetnél péntek este - közölte a Mávinform sajtóügyeletese.

A hatósági intézkedések ideje alatt a Városliget elágazás és Kőbánya-teher állomás közötti szakaszon a vonatok csak az egyik vágányt használhatják, 15-20 perces késésekre kell számítani. A gázoló vonattal utazókat egy másik szerelvény viszi tovább Szeged felé.