Rogán menesztését követelik Orbántól

Publikálás dátuma
2016.10.05. 17:58
Orbán beáll Rogán mögé? Illusztráció: Molnár Ádám/Népszava
Orbán Viktor miniszterelnöknek nincs más választása, menesztenie kell Rogán Antal minisztert - közölte az MSZP elnökségi tagja szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Bárány Balázs szerint nem csak arról van szó, hogy a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter helikopterrel megy egy celeb esküvőjére, hogy luxuslimuzin szállítja a helikopterhez és onnan el, és hogy egy 110 ezer forintba kerülő elnöki lakosztályban tölti az estét családjával. Arról van szó, hogy ezzel kapcsolatban hazudozik, simán letagadja az egészet az a kormánytag, akinek az a feladata, hogy az embereket tájékoztassa - tette hozzá.

Az ellenzéki politikus véleménye szerint nincs ajándék vagy barter, mert Magyarország egyik miniszteréről van szó, és mindennek megvan az ára, igaz azt a nap végén az adófizetők fizetik meg.    Ugye senki nem hiszi el azt, hogy Rogán Antal ajándékba kapta helikopterutat, a luxusautót, vagy az elnöki lakosztályt? Ajándékba volt a Louis Vuiton-táska? Ajándéka volt a napról napra nagyobb lakása? Ajándéknak számít-e az a sok állami milliárd, amit Rogán Antal szomszédja tesz zsebre? - sorolta kérdéseit. Hozzátette: közben az országban a gyermekek majdnem fele éhezik, az egészségügyi dolgozók nem tudnak megélni a bérükből, tömegével menekülnek el a fiatalok.  A szocialista politikus szerint kezdeményezhetnének vagyonosodási vizsgálatot, feljelentést is tehetnének, de úgyis mindent rendben találnának.

Felszólíthatnák Rogán Antalt a lemondásra - folytatta - , de annak sem lenne eredménye. Ezért a miniszterelnökhöz fordulnak, hogy vegye végre észre, mi folyik az országban a kormányzása alatt, hogy milyen "embereket szabadított rá az országra" - mondta.

Szerző

Tarlós és a "lázas semmittevés"

6 éve választották először főpolgármesterré Tarlós Istvánt. Hat éve képtelen arra, hogy elindítsa a Római parti védmű építését. Az egyetlen olyan beruházást, amely évtizedek óta a saját ügye. Hat éve nem tesz mást, csak kenegeti a felelősséget a kormányra, az előző városvezetésre vagy a civilekre. Pocskondiázza mindazokat, akik kérdést vagy véleményt fogalmaznak meg - írja Horváth Csaba MSZP-s képviselő közleményében.

Tarlós István fél évvel ezelőtt nyilvánosan ígéretet tett arra, hogy egy hónapon belül bemutatja a Római parti védmű nyomvonalának végleges tervét. Ez azóta sem történt meg. Mindeközben annak ellenére nőtt ötszörösére a beruházás tervezett költsége, hogy mindeddig egyetlen kapavágás sem történt.

Hiába a kenegetés, egyedül Tarlós István lesz a felelős, ha nem tudja majd megvédeni a helyieket, amikor ismét árvíz ostromolja majd Budapestet. Neki kell elszámolni azzal, miért csak beszélt, de nem tett semmit hat éven keresztül. 

Ugyanez a helyzet a 3-as metró felújításával, amelyet a főpolgármester hat éve képtelen elindítani, noha ez az egyetlen nagyberuházás Tarlós István főpolgármesterségének várható 9 éve alatt. Ennél kevesebb idő kellett a 4-es metró megépítéséhez.

Magyarország legbölcsebb városa Budapest, igazi európai főváros, amely a legnagyobb arányban mondott nemet a gyűlöletre, Tarlós és a Fidesz hazugságaira. A fővárosiak a kvótanépszavazás hazugságaival szemben hozott döntésükért is megérdemlik a tiszteletet. Annál is inkább, mert a budapestiek naponta 20 milliárd forintot fizetnek be az államkasszába és alig kapnak érte valamit. A budapestiek sokkal többet érdemelnek: legalább azt, hogy üres beszéd helyett végre értük dolgozzanak - írta Horváth Csaba a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében.

Szerző

Bombariadó! Kiürítettek két brüsszeli pályaudvart (videó)

Két brüsszeli pályaudvar közlekedése is leállt szerda délután, miután egy bejelentés szerint mindkét helyszínen bombát helyeztek el. A bild.de szerint a hatóságok az Északi-pályaudvart és a Portalisgebouw-t kiürítették.

A nol.hu helyszíni tudósítója délután 2 óra után jelentette a portálnak, hogy 40 perce ül egy vonaton a brüsszeli Északi pályaudvarhoz vezető nyílt pályán, mert az állomáson bombariadó van. A vasúti közlekedés leállt a brüsszeli Északi pályaudvar környékén, és nem járnak a villamosok sem. A közösségi médiában megjelent beszámolók szerint a pályaudvart ellepték a katonák és rendőrök.

Mint írják, egyelőre csak annyit közölt a sajtó, hogy az Északi pályaudvart kiürítették, és a brüsszeli ügyészség épületét is evakuálták bombariadó miatt.

A belga fővárosban egyébként megerősített biztonsági intézkedések vannak a nemzetközi Afganisztán-konferencia miatt - emlékeztet a portál.

Szerző