Rogán balkeze százmilliókért újíttat villát a Gellérthegyen?

Egy igen értékes gellérthegyi villát újíttat fel a Rogán Antal balkezeként ismert Kertész Balázs. 

Az Átlátszó informátora több tízmillió forintba kerülő kerítésről, méregdrága csigalépcsőről, valamint Olaszországból rendelt, egyedi gyártású járólapokról beszélt, a teljes renoválás akár több száz millió forintba is kerülhet. A villa - a tulajdoni lap alapján - tavaly óta a Rezeda 5 Ingatlanhasznosító Kft.-é, amely egy svájci társaság, a Bergavest Aktiengesellschaft CH érdekeltsége. A svájci cégnyilvántartás szerint a Bergavest AG 2014-ben alakult részvénytársaság százezer svájci frankos tőkével, ügyvezetője Osterhaab Andrea magyar állampolgár, részvényei bemutatóra szólnak, tehát titkolhatja tulajdonosait. Osterhaab nem reagált a megkeresésekre, ahogy Kertész sem. Irodája munkatársa tagadta, hogy a jogásznak köze lenne az ingatlanhoz. A Bergavest AG magyarországi képviseletét az a Karafiát Ügyvédi Iroda látja el, amely a Belváros cégügyeiben is tevékenykedett, illetve azt az offshore társaságot képviseli, amely a Hunguard Kft. tulajdonosa. Emlékezetes, ennek tulajdonosaival jegyzi Rogán a digitális aláírással kapcsolatos találmányát. Kertész pedig annak a Kosik Ügyvédi Irodának dolgozik, amely igen nagy hasznot húz a letelepedési kötvényekből. Az ügyvéd korábban együtt politizált a Fidelitasban Rogánnal.

Szerző

Nem nyomoznak Rogán ingatlanügyében

Publikálás dátuma
2016.10.07. 20:04
FOTÓ: Népszava
Semmi kivetnivalót nem talált abban a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűncselekmények Elleni Főosztálya, hogy a korábbi belvárosi polgármester Rogán Antal üzletfele és feltalálótársa, Csík Balázs 25 éves kamatmentes részletfizetési lehetőséggel és a bérlőnek járó kedvezménnyel vásárolhatott meg egy hivatalosan mindössze 23,36 millió forint értékűre becsült 82 négyzetméteres lakóingatlant a Királyi Pál utcában - írta a 444.

A rendőrség Tényi István augusztusi feljelentése alapján vizsgálódott az ügyben, de sikerült olyan értékbecslőt találniuk, aki még túlzónak is találta az önkormányzati ingatlanbecslő általi vételárat. A Népszabadság megkérdezett ingatlanpiaci szakértőket, akik szerint 23,3 millió forint egy 82 négyzetméteres lakásért még a vásárlás idején, 2008-ban is nevetséges ár volt, 25 éves kamatmentes részletre már-már ajándék. A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény, mert az önkormányzat mindenben az ilyen lakáseladásokat lehetővé tevő saját rendeletének megfelelően járt el. A hatóságok eddig minden esetben törvényesnek találták az V. kerületi ingatlanügyeket.

Szerző

Szexuális zaklatás - Külsős veszi át a gyermekotthon vezetését

Publikálás dátuma
2016.10.07. 19:22
Illusztráció: Thinkstock
Külső vezető veszi át hétfőtől a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon irányítását - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pénteken.

A közleményben emlékeztettek: a gyermekotthonokat működtető Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság a gyermekvédelmi gyám jelzése alapján szeptember 23-án szerzett tudomást a gyermekotthonban történt szexuális zaklatás gyanújáról, és azonnal felfüggesztette állásából az intézmény igazgatóját, belső vizsgálatot rendelt el, illetve feljelentést tett a rendőrségen.

Kiemelték, hogy a gyermekvédelmi rendszer szigorításának köszönhetően 2014 óta a gyermekvédelmi gyámok olyan független szakemberek, akik azonnal intézkedhetnek a gyermekek érdekeit figyelembe véve, emellett a kormányhivatalok évente rendszeresen kötelezően ellenőrzik a gyermekvédelmi ellátórendszer működését. A gyermekek ellen elkövetett szexuális bűncselekmények szigorú büntetését segíti, hogy a kormány kiemelten megszigorította az ilyen bűncselekmények büntetését a 2013-ban életbe lépett új büntető törvénykönyvben, amely szerint az ilyen bűncselekmény nem évül el - tették hozzá.

A minisztérium közleménye szerint ugyancsak a gyermekek érdekét szolgálja az a kormányzati törekvés, hogy a gyermekek ne tömeges, állami intézményekben legyenek elhelyezve, hanem minél nagyobb arányban nevelőszülőhöz, illetve családiasabb körülmények közé kerüljenek. Év végére a 12 év alatti gyermekek több mint 90 százalékát nevelőszülőknél helyezik el, és 2019-re befejeződik a magyar gyermekvédelem rendszerében az intézmények megújítása és kiváltása - tették hozzá.

Megjegyezték, hogy a gyermekvédelmi ellátórendszerben - nevelőotthonban, nevelőszülőknél - élő mintegy 23 ezer gyermek közül minden negyedikkel vették fel a kapcsolatot a gyermekjogi képviselők az utóbbi másfél évben az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központon (OBDK) keresztül.

Hangsúlyozták, hogy a kiszolgáltatott gyermekek ellen elkövetett szexuális bűncselekményekkel szemben ezután is zéró toleranciát tanúsítanak. A feljelentést megtették, a rendőrséggel mindenben együttműködnek - írták.

Az RTL Klub szerda esti híradójában, majd a Házon kívül című műsorban sugárzott felvételen az intézet egyik volt lakója, egy 22 éves fiatal azt állította, a bicskei gyermekotthon igazgatója éveken keresztül molesztált több rábízott gyereket, neki négy éven keresztül volt intim viszonya vele. Egy másik fiú - aki szintén névvel és arccal vállalta a nyilatkozatot - a műsorban azt mondta, hogy 12 éves korától kezdve nyolc éven át volt szexuális kapcsolatban az igazgatóval, és nemcsak ők ketten áldozatok. A rendőrség a kereskedelmi televíziónak megerősítette, hogy nyomoznak az ügyben.

Szerző