Előfizetés

Orbán a sajtószabadság eltiprására törekszik - írja a BBC

A BBC közszolgálati médiatársaság a Népszabadság felfüggesztéséről azt írja online hírportálján, hogy az újságírók és az ellenzék kormányzati nyomásnak tulajdonítja a lap ideiglenes bezárását.

Az ellenzéki pártok szerint a Népszabadság bezárása is mutatja, hogy a miniszterelnök a magyarországi sajtószabadság eltiprására törekszik, és teljes ellenőrzést akar a média felett - áll a BBC ismertetésében.

A Financial Times és a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung írását a Népszabadságról itt olvashatja!

Terrorista lövöldözött Jeruzsálemben, meghalt két ember

Nyolc embert, közülük kettőt életveszélyesen megsebesített vasárnap egy palesztin merénylő Jeruzsálemben, a biztonságiak lelőtték a támadót - jelentette az izraeli közszolgálati rádió.

 A két életveszélyes sérült - egy rendőr és egy járókelő - a kórházba szállítása után meghalt.

A fegyveres merénylő vasárnap délelőtt autójából lövöldözni kezdett, előbb villamosmegállóban álló civilekre, majd egy másik autóban ülőkre. Később megállította járművét, kiszállt belőle és a felé tartó motoros rendőröket vette célba, de ekkor a helyszínre érkező biztonságiak lelőtték. 

A lövések nyomán egy nő és egy rendőr életveszélyesen, hat másik ember közepesen vagy könnyebben sebesült meg. A sebesülteket kórházba szállították. A merénylet a rendőrség jeruzsálemi parancsnokságának közelében történt, s a rendőrség közlése szerint a kelet-jeruzsálemi Sziluan nevű arab lakónegyed 39 éves lakója követte el.     

A tavaly ősszel kezdődött, de az utóbbi hónapokban mérséklődött erőszakhullámban eddig 35 izraeli és négy külföldi, valamint legalább 220 palesztin vesztette életét. Izraeli tájékoztatás szerint a palesztinok többsége az izraeli biztonsági erők elleni támadásokban halt meg.

Az alpolgármester szerződést bontott a Mediaworks-szel

Publikálás dátuma
2016.10.09. 12:11
Forrás: Huszár Máté/Facebook
Szerződést bont a Népszabadság kiadójával Salgótarján - ezt a szocialista alpolgármester Facebook-oldalán jelentette be.

Huszár Máté bejegyzésében azt írta: "Miután a Népszabadság munkatársait megalázó módon kirúgták, a nagy múltú lap, valamint a hozzá tartozó online felület gyakorlatilag megszűnt. 

"A Salgótarján Ma című önkormányzati újságunk nyomdai munkáit a Mediaworks látta el, fontosnak tartom megjegyezni, hogy kifogástalanul. Azonban a mai események után vállalhatatlannak tartjuk, hogy egy olyan céggel dolgozzunk, aki ilyen - finoman szólva - etikátlanul bánik a munkatársaival. Ezért kezdeményezzük a városi újság nyomdai munkáira kötött szerződésének felbontását a Mediaworks-szel. Mint demokraták és mint jó érzésű emberek, a Salgótarján Ma szerkesztőivel együtt kiállunk a Népszabadság munkatársai mellett" - fogalmazott közösségi oldalán az alpolgármester.