Népszava Anno;

Még több pénzzel a maffia ellen

Orbán: a kormány véget szeretne vetni az ököljognak és az erősebb uralmának

Jövőre 18,2 százalékkal nő a Belügyminisztérium irányítása alá tartozó rendészeti szervek - a rendőrség, a határőrség, a tűzoltóság és a polgári védelem - állományának fizetése - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök tegnap a rendészeti szervek országos értekezletén. A miniszter- elnök hangsúlyozta, hogy az az ország, amelyik 5 százalékos gazdasági növekedés mellett - ennyire számít a kormány jövőre - 3 százaléknál nagyobb mértékben növeli a reálbéreket, a következő évek gazdasági növekedésének alapjait éli fel.

A kormány véget szeretne vetni az ököljognak és az erősebb uralmának. Ezért a költségvetésből jövőre 2 milliárd forintot biztosít a szervezett bűnözés elleni fellépés fokozása és a tanúvédelem érdekében.

Manapság szokás annak a divatnak hódolni, hogy egy ország erejét kizárólag a gazdasági ereje és a piaci erők határozzák meg - mondta a miniszterelnök. A polgári koalíció kormánya viszont úgy gondolja, hogy a fegyveres szervezeteknek, államigazgatási és igazgatási szerveknek, valamint a kormány a feladata az, hogy összetartsa az országot.

Ezeknek a testületeknek a feladata, hogy tízmillió magyar állampolgár tízmillió hiányba húzó akarata ne szétfeszítse az országot, hanem ezek az erők összeadódva megemeljék és összetartsák azt.

Népszava 1998. október 14.