Kamionok ütköztek - Több kilométeres a dugó az M0-áson

Két kamion ütközött össze az M0-s autóút 4-es főút felé vezető oldalán Csömör térségében csütörtök délelőtt, az egyik jármű rakománya az úttestre borult, emiatt nagy a torlódás - közölte az Útinform ügyeletese.

Döme István tájékoztatása szerint az M0-s keleti szektorában, a 62-es kilométernél történt balesetben nem sérült meg senki. Az egyik kamion autóalkatrészeket szállított, a baleset következtében a rakomány szétszóródott az úton, így csak a belső sáv járható. Az érintett térségben három-négy kilométeres torlódásra kell számítaniuk az arra közlekedőknek - tette hozzá az ügyeletes. A katasztrófavédelem honlapján azt írták, hogy a mintegy kétszáz méter hosszú forgalmi akadály megszüntetésén a fővárosi hivatásos és a csömöri önkéntes tűzoltók segítségével dolgoznak.

Szerző

Elhunyt a Világgazdaság és a HVG alapítója

Életének 86. évében elhunyt Gyulai István gazdasági újságíró, a Világgazdaság és a HVG alapítója - közölte a család csütörtökön.

Az október 11-én elhunyt Gyulai István előbb politikai gazdaságtant tanított az akkori Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, és a közgazdaságtan kandidátusa lett. 1969-ben a Világgazdaság alapítójaként a napilap főszerkesztője lett, és 30 évig, nyugdíjba vonulásáig akként is dolgozott. Részt vett a Heti Világgazdaság, vagyis a HVG 1979-es megalapításában is, néhány évig dolgozott a lapnál a szerkesztőbizottság elnökeként. Temetéséről a család később intézkedik.

Szerző

Körúti robbantás - Orbán is megszólalt

Elismerését fejezte ki a magyar rendőröknek Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön amiatt, hogy rendőrkézre került a Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetője, aki ellen a Központi Nyomozó Főügyészség gyanúsítással is élt.

"Büszkék vagyunk a rendőrökre, köszönjük az általuk végzett munkát. Bebizonyították, hogy Magyarország egy biztonságos hely, ahol a bűn nem maradhat büntetlenül" - kommentálta az elfogás hírét a kormányfő. Hozzátette: megkérte Pintér Sándor belügyminisztert, hogy adja át elismerését a nyomozásban részt vevő rendőröknek.

Keresztes Imre főügyész csütörtökön sajtótájékoztatón közölte, hogy előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség egy magyar állampolgárságú, ezidáig büntetlen előéletű fiatalembert a Teréz körúti robbantással összefüggésben.

Szerző