Kovács Patrícia is kiállt a Népszabadság mellett

Publikálás dátuma
2016.10.21. 14:03
Forrás: Facebook
A Népszabadság szerkesztősége a Facebook-oldalon osztotta meg Kovács Patrícia színésznő képét, amint a lap újságíróival közösen készített Fedél Nélkül különkiadását tartja a kezében. 

A hajléktalanok által írt és árult újságban 12 oldalas melléklet jelent meg csütörtökön a Népszabadság külsős munkatársainak írásaival, és a belsősök név nélkül megjelentetett cikkeivel - ők ugyanis hivatalosan még a Mediaworks alkalmazottai, így nem publikálhatnak más újságban. 

A Fedél Nélkült pillanatok alatt elkapkodták, ami a szerkesztőség szerint szintén bizonyítja, hogy nem gazdasági okok miatt függesztették fel a lap kiadását. 

A Népszabadság mellett Kovács Patrícia is kiállt egy fotóval, amit a szerkesztőség is megosztott Facebook-oldalán:

Szerző

Október 23. - Itt lesznek a pártok rendezvényei

Az MSZP az ünnep előestéjén Kaposváron tart megemlékezést október 22-én, vasárnap pedig más ellenzékiekkel együtt, rész vesznek civil szervezetek kormányellenes rendezvényén, a fővárosi Blaha Lujza téren. A Jobbik az ünnepnapon a Corvin közben, az LMP pedig az I. kerületi Mansfeld Péter-domborműnél emlékezik. A kormánypártok a Kossuth Lajos téri állami díszünnepségre várják a megemlékezőket vasárnap.

Az MSZP - a korábbi évekhez hasonlóan - az idén is fáklyás felvonulással egybekötött megemlékezést tart Nagy Imre mártír miniszterelnök szülővárosában, Kaposváron az ünnep előestéjén, szombaton - közölte a párt szóvivője. A Nagy Imre-emléktáblánál Hiller István választmányi elnök, a Nagy Imre-szobornál Molnár Gyula pártelnök mond beszédet. Budai Bernadett hozzátette, október 23-án délután a szocialista párt is részt vesz a civilek által a fővárosi Blaha Lujza térre szervezett kormányellenes tüntetésen, ahol Molnár Gyula fel is szólal.

Az LMP az I. kerületi Szabó Ilonka utca elején lévő Mansfeld-emlékműnél emlékezik vasárnap, a két társelnök, Szél Bernadett és Hadházy Ákos mond ünnepi beszédet.

A Szolidaritás Mozgalom és az Új Magyar Köztársaság Egyesület nevű szervezetek által 15 órára a Blaha Lujza térre "Mossuk le a gyalázatot!" címmel szervezett emlékezésen és - a Facebookon az "európai Magyarországért" meghirdetett - kormányellenes tüntetésen az MSZP mellett a DK, a Párbeszéd Magyarországért, a Modern Magyarországért Mozgalom és a Szabad Emberek Magyarországért Egyesület is részt vesz. A DK emellett koszorúzást is tart.

Az Együtt vasárnap délelőtt megkoszorúzza Nagy Imre szobrát, ahol beszédet mond Molnár Tibor elnökségi tag.

A Liberálisok - Fodor Gábor pártelnök részvételével - vasárnap a Rákoskeresztúri új köztemető 301-es parcellájánál emlékeznek a forradalomra a 60. évfordulón.

A Fidesz vasárnap délután az Országház elé, a Kossuth Lajos térre vár mindenkit, ahol Orbán Viktor miniszterelnök és Andrzej Duda lengyel köztársasági elnök mond beszédet. Gulyás Gergely, a nagyobbik kormánypárt alelnöke és frakcióvezető-helyettese korábban - sajtótájékoztatón - azt mondta, büszkén és méltóságteljesen szeretnének ünnepelni a magyar kormányfő és a lengyel elnök beszédeivel.

A KDNP-s Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke a II. kerület megemlékezésén, a Széna téren mond beszédet.

Jobbik vasárnap délután a Corvin közben emlékezik. A rendezvényen - amely az '56-os megemlékezés a kommunistaellenes forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján címet viseli - felszólal Vona Gábor, a párt elnöke, Baranyi László színművész, '56-os szabadságharcos, Toroczkai László, a Jobbik alelnöke, Ásotthalom polgármestere, valamint Murányi Levente szabadságharcos, az 56-os Pesti Srácok Intézet igazgatója. A Corvin közi koszorúzást követően az ellenzéki párt ifjúsági tagozata fáklyás felvonulást indít a Magyar Rádió Bródy Sándor utcai épületéhez.

Szerző

MSZP: egyetlen nőnek sem szabad a Fideszre szavaznia

Az MSZP ismételten parlamenti javaslatban kezdeményezi, hogy Magyarországon ugyanazért a munkáért ugyanazt a fizetést kapják az emberek.   

Varga László, a szocialisták frakcióvezető-helyettese pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a nemek közötti 20 százalékos bérkülönbség miatt a nők az év hátralévő 72 napjában gyakorlatilag már ingyen dolgoznak férfi társaikhoz képest. Kiemelte, korábban a kormánypárti képviselők elutasítása miatt nem került az Országgyűlés elé az ezen a helyzeten javítani kívánó javaslatuk, amelyet most ismételten benyújtanak a parlamentnek.

Gurmai Zita, az MSZP EP-képviselője úgy fogalmazott, amennyiben a kormányoldal ezúttal sem szavazza meg kezdeményezésüket, akkor azzal "semmibe veszi, leárazza és kizsákmányolja" a nőket. Ebben az esetben "egyetlen nőnek sem szabad a Fideszre szavaznia" - tette hozzá. 

Az ellenzéki politikus a nők alacsonyabb bérezését abból a szempontból is tűrhetetlennek nevezte, hogy körükben 20 százalékkal több a diplomás, ráadásul így nyugdíjaik a férfiakénál átlagosan 4 hónapnyi összeggel lesz alacsonyabb. A szocialista politikusok a sajtótájékoztató részeként aláírták a Magyar Szakszervezeti Szövetség női tagozatának nők és férfiak közötti bérkülönbség felszámolását célzó támogató nyilatkozatot.

Szerző