Viharos gyerekkor - Elrabolták a körúti robbantás gyanúsítottját

Publikálás dátuma
2016.10.22. 11:47
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Egyelőre úgy tűnik, ha a Teréz körúti robbantón múlik, soha nem derül ki, miért kellett működésbe hozni a bombát a két rendőr mellett. P. László (23) legalábbis nem segít megoldani a rejtélyt, hiszen a nyomozókkal és a bíróval sem állt szóba. A róla készült képek azt sugallják, mintha a férfit nem is igazán érdekelné, ami vele és körülötte történik - írja a Blikk.

Ha a fiatalember múltjába nézünk, egy viharos gyermekkor rajzolódik ki előttünk - folytatódik a cikk. Olyannyira viharos, hogy az ő és lánytestvére fotója még a Csellengők című, eltűnt gyermekekről szóló műsorban is feltűnt. „Sokaknak ismerős lehet a P. testvérek fotója. A gyerekeket édesapjuk rabolta el” – mutatták be az akkor 7 éves László és 4 éves testvére fényképét a 2001-es műsorban.

A Blikk információi szerint László gyermekkorában a szülők viszonya elmérgesedett, később elváltak. Apja állítólag tartott attól, hogy az anyjánál helyezik el a fiát, ezért külföldre, Dél-Amerikába költözött,és magával hurcolta gyermekeit is – mondta ezt egy taksonyi férfi. A robbantó apja ellen állítólag nemzetközi elfogatóparancs is érvényben volt.

A teljes cikket itt olvashatja!

Szerző

Őrizetbe vették a bicskei gyermekotthon igazgatóját - Videó

Publikálás dátuma
2016.10.22. 11:26
Fotó: police.hu
A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság őrizetbe vett pénteken egy bicskei férfit, aki ellen szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetése miatt indítottak eljárást - közölte szombaton honlapján a rendőrség. Az MTI információi szerint az őrizetbe vett férfi a bicskei gyermekotthon felfüggesztett igazgatója.

A rendőrség tájékoztatása szerint az 56 éves férfit azzal gyanúsítják, hogy 2008 és 2016 között a gondozása alatt álló gyerekekkel, hatalmi viszonyával visszaélve szexuális cselekményt végzett, illetve őket arra törekedett rábírni. 2007 és 2011 között pedig rendszeresen "szexuális abúzusnak tette ki" a gyermekotthonban elhelyezett, 18 évesnél fiatalabbakat, és ezzel erkölcsi, érzelmi fejlődésüket veszélyeztette.

A férfit gyanúsítottként kihallgatták és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Szerző

Feltört egy autót, majd elaludt benne

Publikálás dátuma
2016.10.22. 10:52
FOTÓ: police.hu
Egy 26 éves férfi Kiskunfélegyházán, a Kun utcában parkoló egyik személygépkocsi jobb oldali hátsó ablakát betörte 20-án hajnalban.

Az utastérben vezetékeket szakított ki, műanyag burkolatokat rongált meg. Ezután elaludt az autóban és 6 óra 40 perckor a kiérkező járőrök ébresztették fel. A gyanúsított kihallgatásán beismerte a bűncselekmény elkövetését - írja a police.hu.

Szerző