Juhász Péter: beperlem a Miniszterelnökséget!

Publikálás dátuma
2016.10.24. 13:25
Forrás: Juhász Péter/Facebook
Mint ismeretes, a sípolós akciót meghirdető Juhász Pétert nem engedték be a Kossuth téri Orbán-beszéd helyszínére, és a biztonságiak megpróbálták kiszűrni a síppal tiltakozni készülő magyar állampolgárokat. Hegyi Szabolcs, a Társaság a Szabadságjogokért jogásza a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában azt mondta, a fellépés jogsértő volt a biztonsági cég részéről.

Juhász Péter, az Együtt alelnöke Facebook oldalán közölte: beperli a Miniszterelnökséget.

Szerző

Magyar rendőröket küldtek a szerb-bolgár határhoz

Húsz magyar rendőr indult el hétfő reggel Szerbiába a szerb-bolgár határ védelmére. Az országos rendőrfőkapitány a Készenléti Rendőrség budapesti központjában tartott sajtótájékoztatón azt mondta: a külső schengeni határokat meg kell védeni, az ezzel kapcsolatos intézkedéseket és erőforrásokat pedig össze kell hangolni. Papp Károly szerint a migrációs nyomás továbbra is folyamatos. 
Szerző

Jogsértő volt a magyar emberek "szűrése" a Kossuth téren

Publikálás dátuma
2016.10.24. 11:44
Fotó: Népszava/Tóth Gergő
Jogsértő volt a biztonsági cég részéről, hogy munkatársai nem engedték be nem csak az Együtt alelnökét, de több magyar állampolgárt sem  tegnap az állami rendezvényre- hangzott el a Klubrádióban.

Hegyi Szabolcs, a Társaság a Szabadságjogokért jogásza a a Reggeli gyors című műsorban azt mondta, személyre szabott döntés volt a Valton Security részéről, hogy nem engedték be az Együtt alelnökét a Kossuth térre. A jogász kiemelte:  ha nincs biztonsági indoka annak, hogy valakit kint tartsanak – márpedig egy síp nem az -, akkor párthovatartozás- vagy szimpátia alapján nem lehet valakit kizárni egy állami rendezvényről. Hozzátette, hogy a rendőrség is hibázott, ugyanis a szervezet kifejezett feladata, hogy a jogok érvényesülését segítse.

Németh Szilárd fideszes politikus kijelentéséről, mely szerint a sípolók garázdaságot követnek el, Hegyi Szabolcs leszögezte: azt mondta, a fütyülés nem erőszakos, nem támadó nem megfélemlítő, teljesen legitim formája a véleménynyilvánításnak, még csak a szabálysértés kategóriáját sem veti fel, nemhogy a garázdaságét.

Szerző