Miféle Népszabadság? - Mészáros tagad, őt meg cáfolja a Válasz.hu

Publikálás dátuma
2016.10.27. 11:07
Az a huncut, hamiskás mosoly... - Népszava fotó
A Borsnak sikerült megszólaltania Mészáros "stróman" Lőrincet - ahogy a PM nevezte el a felcsúti polgármestert. Orbán Viktor jóbarátja állítja: semmi köze a baloldali lap megvásárlásához. 

A lap újságírójának nem volt könnyű dolga, mint írják, Mészárost nem könnyű utolérni: fogadóóráján csak helyieket fogad, egyeztetés nélkül szinte lehetlen elkapni. Amikor mégis sikerült, az újgazdag polgármester már készségesnek bizonyult.  

(olvasnivaló: Újabb napilapokra fáj a kormány foga? - A Borsot is vinné a Fidesz )

Mészáros Lőrinc az interjúban határázottan cáfolta, hogy az Opimus Press nevű cégen keresztül köze lenne a Népszabadság kiadója, a Mediaworks megvásárlásához: ezek a hírek nem igazak. Egyet tudok mondani: nekem egyetlen egy Opimus részvényem nincs. Így nehéz lenne azt mondani, hogy érintett vagyok az ügyben.

Ám, hogy az élet milyen érdekes, ugye: 

Az ember életében nincs semmi kizárva. Nem tudjuk, mikor mi történik velünk. Mindig felmerülhet egy új dolog, ami üzletileg megfelelő, én csak ezzel foglalkozom, amint mondtam, ami üzletileg megfelelő. Ami politikailag profitképes, az nem igazán érdekel. Üzletember vagyok, nem politikus - mondja Mészáros az interjúban. 

Ha ennél alaposabban mélyedne el a felcsúti polgármester gondolatvilágában, a teljes cikket itt olvashatja

update:

Mészáros Lőrinc hiába tagad Népszabadság-ügyben, itt az igazság - replikázik a válasz.hu. A felcsúti polgármester azt állítja, hogy a bejáratott intézőemberének, Csík Zoltánnak nincs köze a Népszabadság kiadóját felvásárló Opimus Grouphoz. Mészáros nem mond igazat - fogalmaz kertelés nélkül a lap. Noha a sajtó hetek óta úgy ír a Népszabadság, a Nemzeti Sport, a Világgazdaság és több megyei lap kiadóját (Mediaworks) megszerző Opimusról, hogy a cégcsoport Mészáros Lőrinc holdudvarába tartozik, a felcsúti polgármester először a mai Borsban érezte szükségét a tagadásnak. A válasz.hu egy ötpontos cáfolatot tett közzé, ezt itt olvashatják. Egyúttal gratulálnak Mészáros Lőrincnek a Bors-interjúhoz.

Szerző

Rendőrségen faggatták az újságírót, mert Matolcsyékról írt

Publikálás dátuma
2016.10.27. 10:43
Népszava fotó
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) múlt hét kedden hallgatta ki a Figyelő újságíróját, akitől azt akarták megtudni, milyen források informálták, amelyek alapján megírta cikksorozatát az MKB Bank államosításáról és eladásáról. Az MNB üzleti titok megsértésére hivatkozva tett feljelentést - írja az Index.

Brückner Gergelyt tanúként hívták be, a kihallgatáson azzal a levéllel kapcsolatban kérdezték, amit Matolcsy György MNB-elnök Lázár Jánosnak írt, és amelynek tartalmát az újságíró idézte az inkriminált cikkben. Matolcsy arról írt Lázárnak, hogy az MKB szörnyű pénzügyi helyzetben van, és várhatóan tőkeemelésre lesz szüksége

Brückner az Indexnek elmondta: természetesen nem árulta el a forrást, tette ezt  az újságírókat megillető mentességi jogára hivatkozva. valamint jelezte: miután a cikkeihez adott esetben 15-20 forrással is beszél, valójában nem is emlékszik, hogy ez a konkrét információ kitől származott. Az eljárás a kihallgatást követően folytatódik, a rendőrség a bíróság felé indítványt tesz, hogy kötelezzék Brücknert, hogy árulja el, ki volt a forrása.

A Figyelő munkatársa szerint az említett levélből semmilyen üzleti titok nem derül ki, hiszen az már évek óta köztudott volt, hogy a bank súlyosan veszteséges. Az azonban kiderült a levélből, hogy az állam súlyosan félrevezette az adófizetőket, amikor úgy költött el 17 milliárd forintot egy bankra, hogy közben a döntéshozók az egymás közti levelezésben arról írtak, hogy mindez brutális terhet jelent majd.

lásd még: Folytatja a pénzszórást a jegybank

Szerző

A magyar légtérbe repülő amerikai gép miatt riasztották a Gripeneket

Publikálás dátuma
2016.10.27. 10:03
Illusztráció/Thinkstock
Gripenek kísértek ki egy amerikai civil repülőgépet csütörtök reggel Magyarország légteréből - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az Abu-Dzabiból Londonba tartó gép nem vette fel a kapcsolatot a légi irányítással, ezért riasztották a készenléti géppárt. Hajnali öt óra negyven perckor a Gripenek elfogták, majd a kapcsolatfelvételt követően hat óra után néhány perccel kikísérték Magyarország légteréből a Falcon 2000 típusú repülőgépet. A közlemény kitért arra is, hogy a készenléti Gripen géppár rendben visszatért a Kecskeméti Repülőbázisra.

Szerző