Adventi desszertet vontak ki a forgalomból

Adventi desszertet vont ki a forgalomból a termék nem jelölt törökmogyoró-tartalma miatt a dm bolthálózat - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A hivatal tájékoztatása szerint a dm Kft. saját hatáskörben kivonta a forgalomból a "dmBio adventi desszert 140 g" terméket.

Az érintett tétel az üzletekben már nem található meg, azonban elővigyázatosságból azt kérik, hogy a mogyorófélékre allergiások vagy érzékenyek ellenőrizzék a megvásárolt termékeket, és ha annak minőségmegőrzési ideje 2017. február 2., ne fogyasszák el.

A Nébih a dm vállalkozástól, valamint az európai uniós riasztási rendszeren keresztül is úgy értesült, hogy a desszert csomagolásába egy másik adventi termék - bio tönkölycsillag - került, ami allergén anyagot tartalmaz, és ez a jelölésen nem szerepelt. A problémára vállalati önellenőrzés során derült fény.

A dm közölte, hogy a termék visszavihető a vásárlás helyére, ahol visszatérítik a vételárát. A termékvisszahívás folyamatát a Nébih ellenőrzi.

Szerző

Hidegfront jön a hétvégén, de lesz ennél rosszabb is

Publikálás dátuma
2016.10.28. 23:02
FOTÓ: Thinkstock
Szombatra élénk, erős északnyugati széllel hidegfront érkezik, de számottevő csapadék nem várható, a változóan felhős-napos időben csak elszórtan alakulhat ki egy-egy gyenge zápor. Több felhő délutánra a Dunántúl nyugati, délnyugati felén és helyenként keleten, északkeleten maradhat. Hajnalban 1-8, napközben 10-16 fokra számíthatunk. Gyenge hidegfronti hatás.

Vasárnap nyugaton, délnyugaton erősen felhős lesz az ég, máshol gomolyfelhős-napos idő várható. Csupán helyenként alakulhat ki gyenge eső, egy-egy zápor. Élénk, sokfelé erős lesz az északnyugati szél. Hajnalban -1, +7, napközben 10-14 fokra készülhetünk. 

Hétfőn országszerte több órára kisüt a nap, csak elvétve alakulhat ki jelentéktelen zápor. A Dunántúlon és északkeleten szeles marad az idő. Hajnalban -3, +4 fok között, délután 10-11 fok körül alakul a hőmérséklet.

Kedden is több órára kisüt a nap, az időnként megjelenő felhőkből csapadék ezen a napon nem várható. A délire-délnyugatira forduló szél helyenként megélénkül. Hajnalban sokfelé fog fagyni, délután 8-12 fok várható. Szerdán széllel, záporokkal újabb front érkezhet - írja az idokep.hu előrejelzésében.

Szerző
Témák
időjárás

Lázár "lefejezte" a vidékfejlesztési hivatalt

Azonnali hatállyal felmentette a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnökét, Gyuricza Csabát, valamint elnökhelyettesét, Dragovácz Nikolettát a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János - közölte a Miniszterelnökség.

 Egyben közölték, hogy az MVH elnöki tisztségét 2016. november 1-jétől Viski József tölti be.

Szerző