Felborult egy kamion az M6-oson - Teljes az útzár!

Közúti közlekedési baleset történt szombaton hajnalban az M6-os autópálya 102-es kilométerszelvényénél - közölte a rendőrségi hírportál.

A police.hu információja szerint a jobb pályán, Pécs irányában, Bölcske közelében egy kamion borult fel, egy személy megsérült. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére az érintett szakaszon teljes útlezárás van érvényben. A forgalmat a rendőrök a 6-os számú főútra terelik.

Szerző

Vasárnaptól téli időszámítás - Ne felejtse el az óraátállítást!

Publikálás dátuma
2016.10.29. 10:03
MTI Fotó: Ujvári Sándor
Vasárnap kezdődik a téli időszámítás: hajnali 3 órakor kell visszaállítani az órákat 2 órára, azaz egy órával többet alhatunk, délután viszont hamarabb fog sötétedni. Az átállás érinti a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a MÁV egyes járatait is.

A BKK azt közölte, a legtöbb járat menetrendjében a hajnali 2 és 3 óra közötti indulások az óra visszaállításával megduplázódnak. Az órásnál ritkább követési idejű járatok esetében (909, 918, 931, 938, 940, 941, 943, 956, 967, 973, 980, 990, 992, 996, 998) egyedi menetrend lesz érvényben.

A Mávinform tájékoztatása szerint az óraigazítás néhány nemzetközi és belföldi vonatot érint, emiatt a menetrendet nem kell módosítani. Az óraigazítás hajnalán, 2 és 3 óra között induló vonatok a kiindulási állomásukon térnek át a téli időszámítás szerinti közlekedésre, az úton lévők pedig azon az állomáson, ahol éppen járnak.

A Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. (Mavir) évek óta méri és elemzi az óraátállítás körüli napok fogyasztási adatait. Ezekből az látszik, hogy az óraátállítással évi mintegy 100-120 ezer megawattóra villamos energiát spórolunk, ami megfelel egy közepes magyar város éves fogyasztásának. Az óraátállítás haszna a környezetvédelemben is látható: az alacsonyabb fogyasztás kevesebb károsanyag-kibocsátással jár.

Szerző

A gyalogosok pártján vagyok

Sok a szegény ember hazánkban. Ha a köztéri padok mellett elhaladok, nap mint nap látom az ott fekvő, vagy üldögélő hajléktalanokat. Ez az egyik véglet, miközben az utakon végeláthatatlanul robognak a drága autók. Ha a gyalogátkelőhelyen át akarok menni, jól meg kell fontolnom, mennyire húzódjak vissza az útpadka szélétől, hogy ne tudják rám fröccsenteni az útszéli tócsát. Egyesek mintha örömüket lelnék ebben.