Holttesteket találtak egy parasztházban Mezőkeresztesen

Két holttestet is találtak egy szombat esete leégett a mezőkeresztesi ház oltása közben - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Dojcsák Dávid elmondta: a mezőkeresztesi Batthyány utca egyik egy régi építésű parasztháza gyulladt ki, a tüzet a mezőkövesdi és a mezőcsáti hivatásos tűzoltók oltották el. Még az oltás közben, az épületbe bejutva, a bejárathoz közel találták találtak rá az első elszenesedett holttestere, majd további felderítést követően a konyhában fedezték fel a másikat - részletezte a szóvivő.

Szerző
Frissítve: 2016.10.30. 09:37

Rendőri akció volt a Teréz körúton

Magára hagyott táskát találtak a Teréz körúton. Rengeteg rendőrautó volt az Oktogonnál, mentők és kutyás rendőrök is kimentek a helyszínre.

A 444 olvasója arról számolt be, hogy rendőri akció kezdődött a Teréz krt. 33. vagy 35. számú ház előtt, ahol egy magára hagyott táskát találtak. Rengeteg rendőrautó volt az Oktogonnál, mentők és kutyás rendőrök is kimentek a helyszínre.  Az Index azt írta, hogy a körút páratlan oldalán közlekedni sem lehetett.

Egy tűzszerész végül alaposan átvizsgálta a gyanús csomagot, de nem talált semmit, ami robbanhatott volna. Az ORFK sajtószolgálata a portálnak jelezte, hogy ezután gyorsan fel is oldották a lezárást. 

Szerző

Gerincen lőttek egy macskát Veszprémnél

A nyomozóhatóság állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 56 éves férfival szemben, aki gerincen lőtt egy kóbor macskát Veszprém megyében.

A férfi egy légpuskával rálőtt egy ismeretlen helyről elkóborolt macskára. A súlyosan sérült állatot egy járókelő találta meg az utcán részben lebénult, kómás állapotban és szállította be egy veszprémi állatorvosi rendelőbe. Az ott készített röntgenfelvétel a gerinccsatornában egy lövedék jelenlétét mutatta ki. Mivel a macska állapotán csak költséges műtéttel lehetett volna javítani, elaltatták. A tetemből az állatorvos egy légpuskalőszert távolított el.

A Veszprémi Rendőrkapitányság a napokban befejezte a nyomozást a gyanúsított 56 éves férfival szemben és az ügy iratait vádemelési javaslattal továbbította az illetékes ügyészségnek - olvasható a police.hu-n.

Szerző