Előfizetés

Hivatalos: az Inter kirúgta Frank de Boert

Publikálás dátuma
2016.11.01. 14:36
FOTÓ: Getty Images, Gabriele Maltinti
A Serie A-ban szereplő Internazionale hivatalosan is megerősítette a korábbi sajtóhíreket, miszerint távozik a klub vezetőedzője, Frank de Boer. A holland 14 mérkőzésen irányította a milánói alakulatot - írja az Origó.

Legutóbbi hét találkozójából ötöt is elveszített, a Serie A-ban 11 fordulót követően a 12. helyen áll a csapat, ezt pedig nem nézte jó szemmel az Internazionale vezetősége.

Az Inter a Sampdoria ellen 1–0-ra elbukott bajnoki mérkőzés után két nappal, hivatalos közleményben köszönte meg Frank de Boer munkáját, továbbá bejelentette, hogy a csütörtöki, Southampton elleni Európa-liga-találkozóig a tartalékok edzője, Stefano Vecchi irányítja a csapatot.

Az eredeti cikket itt olvashatja!

Néznivaló futballszeretőknek

A Legia Warszawa, Nikolics Nemanja csapata szerdán a címvédő Real Madridot fogadja a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló:

E csoport:
AS Monaco (francia)-CSZKA Moszkva (orosz) 20.45
Tottenham Hotspur (angol)-Bayer Leverkusen (német) 20.45
Az állás: 1. AS Monaco 5 pont, 2. Tottenham Hotspur 4, 3. Bayer Leverkusen 3, 4. CSZKA Moszkva 2

F csoport:
Borussia Dortmund (német)-Sportig Lisboa (portugál) 20.45
Legia Warszawa (lengyel)-Real Madrid (spanyol) 20.45
Az állás: 1. Borussia Dortmund 7 pont (10-3), 2. Real Madrid 7 (9-4), 3. Sporting CP 3, 4. Legia Warszawa 0

G csoport:
FC Köbenhavn (dán)-Leicester City (angol) 20.45
FC Porto (portugál)-Club Brugge (belga) 20.45
Az állás: 1. Leicester City 9 pont, 2. FC Köbenhavn 4 (5-2), 3. FC Porto 4 (3-3), 4. Club Brugge 0

H csoport:
Sevilla (spanyol)-Dinamo Zagreb (horvát) 20.45
Juventus (olasz)-Olympique Lyon (francia) 20.45
Az állás: 1. Juventus 7 pont (5-0), 2. Sevilla 7 (2-0), 3. Olympique Lyon 3, 4. Dinamo Zagreb 0

Imaláncot indítottak Orbán Viktorért

Imaláncot indított Szlovákiában György Ferenc ipolybalogi plébános Orbán Viktorért - írja az Új Szó. Az imát Kühár Ede, Rómában élő bencés szerzetes írta, amit a csatlakozóknak fél éven át naponta öt percen keresztül kell mondaniuk.

„Az Úr legyen előtted, hogy a jó utat mutassa néked! Az Úr legyen melletted, hogy téged karjába zárjon és megvédjen a veszedelmektől! Az Úr legyen mögötted, hogy megvédjen a gonosz cselvetésétől” - kezdődik az ima, ami már az interneten is terjed, célja pedig, hogy a magyar miniszterelnöknek legyen elég ereje az Európai Unió elleni harchoz.

György Ferenc, az imalánc indítója a lapnak úgy fogalmazott: "Ausztriából kaptam a könyörgést és továbbküldtem. Már Szent Pál is megírta: tartsatok könyörgéseket, imádságokat, esedezéseket és hálaadásokat minden emberért: a királyokért és minden feljebbvalóért, hogy békés és csendes életet élhessünk, telve istenfélelemmel és tisztességgel” - mondta a plébános, aki bár nem tudja, hányan csatlakoztak a lánchoz, de szerinte sok "jóérzésű magyar ember".

A cikk szerint az ilyen imalánchoz nem szükséges az egyház jóváhagyása. "Imádkozni bárkiért lehet, ez nem feltétlenül jelenti az adott személy magasztalását, és ami a legfontosabb, sosem árt" – mondta Szlávik Antal egyházjogász, hidaskürti plébános. A felhívással ő is találkozott, de nem tud arról, hogy a hívek tömegesen bekapcsolódtak volna. "Az ima magánügy, aki akar, részt vesz benne, aki nem akar, annak sem kell provokációt látnia benne" - szögezte le.

Az imaláncot a Szlovákiai Püspökök Konferenciája magánkezdeményezésnek tartja, Martin Kamara szóvivő azt mondta, nincs információjuk róla, és nem foglalkoznak vele.

Egy az imaláncba már bekapcsolódott személy a lapnak úgy fogalmazott: "Orbán Viktor különleges politikus, és azért van sok ellensége, mert a keresztény Európát védi a liberálisokkal, a szabadkőművesekkel és az unióval szemben. Szüksége van az imáinkra, hogy az Úr adjon neki erőt a valódi értékekért vívott harchoz" - vélekedett a magyar miniszterelnök egyik "hívője".