Orbán Viktor;imalánc;

Imalánc Orbánért – az ördög munkája ez

Imaláncot indítottak Orbán Viktorért. A 2013-ban elhunyt Kühár Ede szerzetes imáját fél éven át kell mindennap elmondani és továbbküldeni. „Orbán Viktor különleges politikus, és azért van sok ellensége, mert a keresztény Európát védi a liberálisokkal, a szabadkőművesekkel és az unióval szemben” – mondta egy hívő, aki bekapcsolódott az imaláncba. „Vagy 150 ismerősömnek küldtem el az imát, ők is legalább ennyinek küldik tovább.”

Maga az ima: „Az Úr legyen előtted, hogy jó utat mutassa néked! Az Úr legyen melletted, hogy téged karjába zárjon és megvédjen a veszedelmektől! Az Úr legyen mögötted, hogy megvédjen a gonosz cselvetésétől! Az Úr legyen alattad, hogy felfogjon, ha leesel! Az Úr legyen tebenned, hogy megvigasztaljon, ha szomorú vagy! Az Úr legyen körülötted, hogy megvédjen, ha mások rád rontanak! Az Úr legyen fölötted, hogy megáldjon téged! Így áldjon meg téged a jóságos Isten ma, holnap és minden időben! Ezt imádkozzuk Önért miniszterelnök úr, nagyon sokan. Isten segítse! Ámen.” Ezt hívják amúgy Szent Antal-láncnak.

Elgondolkoztam azon, hogy mennyi bajt okoz ez az ártatlannak tűnő imalánc. Természetesen lejáratja hitünket, imáink méltóságát. A lánc továbbküldése nem szeretetből történik, hanem szerencsétlen áldozatokat célzunk meg vele. Tehát nem egy ártatlan játékocskáról van szó. Az ördög munkája ez. Ezért bátorkodom leírni: „aki eztet elhiszi, szamarabb a lónál!”

És mielőtt még a torkomnak hördülnének az Orbán-vallás vakbuzgó hívei! A fönti bekezdés szó szerinti idézet a Keresztény Élet című újságból.