Kanada jobb volt

Tisztességesen helytállt, de 5-1-es vereséget szenvedett a magyar jégkorong-válogatott az Európában légióskodó kanadaiakból összeállított csapattól a budapesti Tüskecsarnokban.

A kontinensen játszó legjobb észak-amerikaiak el sem jöttek, mert nekik a Bajnokok Ligájában voltak mérkőzéseik. Rich Chernomaz szövetségi kapitány csapata az első húsz percében többé-kevésbé egyenrangú ellenfél volt, Sofron István révén még a vezetést is sikerült megszerezni, igaz, a vendégek 27 másodperc alatt egyenlítettek.

A második játékrészt már uralták a kanadaiak és ugyanez volt a helyzet a harmadikban is, a magyarok csak akkor tudtak helyzetet kialakítani, amikor emberelőnyben játszottak.

„Tudatosan adtam lehetőséget több fiatalnak is, akik korábban kimaradtak a keretszűkítések alkalmával, számukra rengeteg hasznos tapasztalattal szolgált a mérkőzés – értékelt Chernomaz. – Az első harmadban tartottuk a tempót, ellenfelünk azonban a folytatásban felgyorsította a játékát, amit már nem tudtunk követni, de ez a különbség a kanadai és a magyar jégkorong között.”

A magyarok szerdától nemzetközi tornán szerepelnek ugyanezen a helyszínen, a csoportban csütörtökön Lengyelországgal, szombaton Dániával találkoznak, vasárnap a helyosztón szerepelnek.

Szerző

Javier Sabaté állása nincs veszélyben

Hétfői, montenegrói lapértesülések szerint Veselin Vujovic mindenben megegyezett a magyar bajnok- és kupagyőztes, SEHA Liga-címvédő és Bajnokok Ligája ezüstérmes Telekom Veszprémmel, így hamarosan a PPD Zágrábtól néhány hete az eredménytelen szezonkezdés miatt menesztett, a szlovén férfi kézilabda-válogatott szakmai munkájáért felelő szakember veszi át a veszprémi együttest jelenleg felkészítő Javier Sabaté helyét. Ezzel szemben a bakonyi sportklub sajtóközleményben aláhúzta: „A Telekom Veszprém kézilabda csapatának vezetőedzője Javier Sabaté.”

A klubedzői tevékenysége mellett a magyar kézilabda-válogatott szövetségi kapitányi teendőinek ellátásával is megbízott Sabaté pozíciója azt követően vált kérdésessé, hogy a Bajnokok Ligája A csoportjában pillanatnyilag negyedik helyen álló Telekom Veszprém szombaton kikapott Szegeden a honi bajnokság örökrangadóján.

A Veszprém korábban Flensburgban és Plockban is otthagyott egy-egy pontot, miután a csapat mindkét esetben a végjátékban bukta el a biztosnak látszó győzelmet, emellett az őszi szezonban egyszer már vereséget szenvedett a regionális ligában is.

Valószínűleg csupán a magyar bajnokcsapat szintjéhez képest szokatlan eredménysor mozgatta meg a balkáni újságírók fantáziáját – legalábbis erre enged következtetni a Veszprém által közölt kommünikében megfogalmazott kérés: „Kérjük a Tisztelt Sajtót, hírlapi kacsákkal ne nehezítse a magyar válogatott szövetségi kapitányának és a Telekom Veszprém vezetőedzőjének munkáját!”

A Sport TV Harmadik Félidő című műsorban egyébként a hír kapcsán megkérdezték Kálomista Gábort, a Veszprém Handball Zrt. vezérigazgatóját, a sportvezető azonban egyértelmű választ adott. „Nem váltunk meg Sabatétól. Töretlenül megyünk előre egy megkezdett úton, van edzőnk, akit úgy hívnak, Javier Sabaté. Csináljunk a dolgunkat tovább.”

Szerző

Már nem de Boer az Inter vezetőedzője

Elbocsátották Frank de Boert, az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Internazionale holland trénerét. Az Ajax Amszterdam korábbi edzője mindössze 14 mérkőzésen ülhetett a milánóiak kispadján, ezek közül pedig csak ötöt tudott megnyerni. 

De Boer sorsát a vasárnapi, Sampdoria elleni 1-0-s vereség pecsételte meg, ezt követően közölte tegnap a klub a menesztéséről szóló hírt. Az Inter pillanatnyilag a 12. helyen áll az olasz élvonalban. A milánói csapatnak ugyan a kieséstől nem kell tartania, hiszen hét pont választja el ettől, az együttes formájáról azonban mindent elmond, hogy utolsó hat bajnokiján négy pontot sikerült gyűjtenie, ugyanannyit, mint amennyit az utolsó helyezett Crotone szerzett meg azonos számú találkozó során.

A klubvezetés olasz lapértesülések szerint már múlt héten eldöntötte a váltást, mert úgy látták, hosszabb távon nem működőképesek de Boer merev módszerei Olaszországban. A lapok két személy nevét emlegettek kitartóan esetleges utódaként. Az egyik a brazil Leonardóé. Őt a volt elnök, a továbbra is igen befolyásos Massimo Moratti látná a kispadon. A másik pedig Stefano Piolié, ő az indonéz tulajdonos, Erick Trohir jelöltje. Utóbbi olasz trénert részesítene előnyben. Miközben tehát az újságok már napok óta De Boer menesztéséről cikkeztek, az Inter egyik vezetője, Michael Boligbroke még a Sampdoria elleni meccs előtt is úgy nyilatkozott, „száz százalékig” a holland mögött állnak.

Egyelőre kérdés, ki lesz a klub választása, mindössze annyi bizonyos, hogy az angol Southampton elleni Európa-liga mérkőzésen az eddigi utánpótlásedző, Stefano Vecchi ül majd a kispadon. De Boer az Instagramon azt közölte, több időre lett volna szüksége ahhoz, hogy sikerre vezesse a klubot.

Szerző